Reduceri de 50% în ultima zi de Interex la Târgu Jiu

Imagini de necrezut cu câteva săptămâni sau chiar luni în urmă la primul magazin străin care şi-a încercat norocul pe piaţa Gorjului. O parcare plină ochi, clienţi dispuşi să stea la coadă la casă ca să plătească şi, după două ore, rafturi goale, ca şi cum ar fi trecut o tornadă pe acolo. Aşa arăta ieri spre seară Interex-ul, care devine istorie de acum încolo, după ce patronii francezi ai concernului au decis să îşi lichideze afacerile din România şi să renunţe la ce aveau aici.

Cine a aflat din timp a avut ieri ocazia să cumpere vrute şi nevrute la preţuri rar întâlnite în România. Magazinul şi-a redus toate preţurile la toate produsele la jumătate, ceea ce a făcut ca oamenii să cumpere şi ce nu aveau nevoie, doar din ideea că nu trebuie să rateze o asemenea ocazie. Asta explică parcarea plină, parcare din care Mercedesurile romilor din Meteor au plecat spre cartier cu portbagajele pline de băuturi bune, achiziţionate la preţuri excelente.

Patronii altor magazine care au aflat şi ei de chilipir au dat iama cu cărucioarele şi au luat tot ce se putea, de la hârtie igienică, la paleţi întregi de apă minerală, baxurile fiind cumpărate de clienţii „de rând”. La finalul zilei reducerile au fost şi mai mari, o sticlă de şampanie care iniţial costa 20 de lei s-a dat cu doar 5 lei, fiind mai ieftină decât o bere la o terasă. Evident că sticlele au dispărut repede de pe rafturi, cel mai „greu” vânzându-se îngheţata, care se topea în cărucioare pe parcursul celor două ore de aşteptare la coadă.

50 de angajaţi concediaţi

Cozile nu au fost unele foarte mari, dar cantitatea mare de marfă din cărucioare făcea ca durata de aşteptare să crească. Primii care au venit la magazin au fost cei care marţi au prins o „promoţie” de 20%. Aşa au aflat, la casă, după ce au plătit, că a doua zi urmau reduceri şi mai mari. „Le-au pus într-o zi de miercuri ca să nu vină totuşi lume multă. Păi vă daţi seama dacă era reducerea asta joia, când vin mulţi oameni de la ţară? Cred că era prăpăd pe aici, luau şi rafturile”, a comentat unul dintre clienţi, în timp ce aştepta la coadă.

Spre finalul zilei rafturile fostului magazin erau goale, iar imaginea era una dezolantă. Bucuria cu care Interex a fost primit de gorjeni la inaugurare a devenit ieri bucuria reducerilor ocazionate de închiderea magazinului. De acum încolo cei 50 de angajaţi de aici vor fi nevoiţi să îşi caute de lucru în altă parte, asta dacă nu cumva un mare investitor local în domeniu îi va prelua şi le va menţine locurile de muncă, aşa cum speră cei mai mulţi.

Deocamdată însă, salariaţii respectivi au timp să-şi revină după efortul de ieri, când cu toţii au constatat câţi de mulţi gorjeni au redescoperit că Interex există, fie şi pentru o zi, una a reducerilor mari.

Vizualizări: 230

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: