CSM Târgu Jiu a transferat un american la echipa de baschet

CSM Târgu Jiu a reuşit parafarea unui nou transfer, prin aducerea americanului Tyler Michel Creammer. Americanul soseşte imediat după plecarea surprinzătoare a lui Carl Dylan.

Înalt de 2,07 metri, baschetbalistul american are 25 de ani şi poate evolua pe poziţiile 4-5. Noul pivot al grupării gorjene, Tyler Creammer, născut în Parkton, North Carolina, vine din Bundesliga, prima ligă a Austriei, de la gruparea Unger Steel Gunners Oberwart, pentru care a jucat în partea a doua a sezonului 2021-2022. Tyler Creammer, care a semnat pentru un sezon cu CSM Târgu Jiu, se află la primul contact cu baschetul românesc.

Americanul soseşte imediat după plecarea surprinzătoare a lui Carl Dylan. Acesta abia semnase un nou angajament prin care îşi prelungea contractul cu formaţia din Târgu Jiu, însă o decizie surprinzătoare, de ultim moment, l-a determinat pe Carl Dylan să întrerupă colaborarea cu CSM Târgu Jiu, din motive personale. În ceea ce-l priveşte pe Carl Dylan, acesta a solicitat rezilierea contractului, lucru care s-a putut rezolva după ce americanul a plătit clauzele de reziliere, a informat csmtargujiu.ro. În aceste condiţii, oficialii clubului gorjean au fost nevoiţi să se reorienteze extrem de rapid pentru a acoperi postul lăsat liber de plecarea lui Carl Dylan.

Noul pivot al echipei din Târgu Jiu, care poate evolua la fel de bine ca şi extremă de forţă, s-a născut pe 2 aprilie 1997, în Parkton, North Carolina, SUA. Timp de patru sezoane, între 2016-2020, Creammer a evoluat în campionatul NCAA, pentru Virginia Military Keydets. După cele patru sezoane petrecute în NCAA, Tyler Creammer a luat drumul Europei, iar primul contact cu baschetul european l-a avut în Danemarca, unde a evoluat în Ligaen, în sezonul 2020-2021, pentru gruparea The View Copenhagen. Din Danemarca, Creammer a trecut în prima ligă din Slovacia la gruparea BC Prievidza, pentru care a jucat în prima parte a sezonului 2021-2022. Tyler Creammer a trecut pentru partea a doua a sezonului 2021-2022 în Austria, la Unger Steel Gunners Oberwart.

Vizualizări: 452

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: