Câți bani a luat Universitatea Craiova pentru parcursul european

Universitatea Craiova a ratat calificarea în grupele Conference League, după ce oltenii au pierdut la loviturile de departajare cu Hapoel Beer Sheva. Totuși, pentru meciurile deja jucate în preliminarii Mihai Rotaru și Universitatea Craiova a încasat o sumă frumoasă de la UEFA.

Trupa condusă de Mirel Rădoi nu a reușit să treacă de Hapoel Beer Sheva în play-off-ul Conference League, însă Mihai Rotaru și Universitatea Craiova a încasat o sumă frumoasă de la UEFA.

„Dubla” dintre Hapoel Beer Sheva și Universitatea Craiova a fost important pentru formația din Bănie deoarece prezența în grupele Conference League ar fi însemnat și intrarea unor sume mari de bani în conturile clubului deținut de Mihai Rotaru.

După ce a ratat calificarea în grupele Conference League, Universitatea Craiova nu a mai luat premiul oferit de UEFA în valoare de 2.940.000 de euro, însă oltenii tot pleacă acasă cu o sumă importantă.

Mihai Rotaru și Universitatea Craiova au încasat de la UEFA 750.000 de euro pentru parcursul din sezonul 2022 – 2023 din Conference League. De partea cealaltă, Hapoel Beer Sheva a dat lovitura.

După calificarea în grupele Conference League, Hapoel Beer Sheva a încasat 2.940.000 de euro, iar acestei sume se mai adaugă și alte premii pe care le pot lua de pe urma partidelor care ar urma ca oltenii să le joace în grupele Conference League. O victorie în această fază costă 500.000 de euro, iar o remiză le-ar aduce în conturi 166.000 de euro.

Nu doar clubul avea de câștigat de pe urma calificării în grupele Conference League. ProSport a anunțat încă de pe 16 august că Mihai Rotaru a decis să le ofere prime în valoare de 15.000 de euro jucătorilor lui Mirel Rădoi pentru calificarea în faza grupelor, însă aceștia nu vor mai intra în posesia banilor după eliminare.

Vizualizări: 2,163

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: