Cu cât se vinde un porc pentru Crăciun pe internet

Pesta porcină a dus la creşterea vânzărilor de porci de Crăciun pe internet. Pentru că în târgurile de pe raza judeţului Gorj a fost interzisă comercializarea acestora, crescătorii de animale au dat anunţuri pe internet.

Preţul unui porc de Crăciun pleacă de la 700 de lei şi poate ajunge chiar şi la 3.000 de lei, în funcţie de greutate şi rasă. De exemplu, un localnic din Ciuperceni vinde porcul de Crăciun cu 700 de lei pentru că are nevoie urgentă de bani. Un crescător de animale din Săcelu are de vânzare trei porci cu o greutate între 80 şi 100 de kilograme, cu 1.100 de lei fiecare.

Sunt gorjeni care cer pentru un porc de Crăciun şi 3.000 de lei, cu menţiunea că acesta a fost crescut natural, numai cu furaje din gospodărie, fără concentrate.

Contactaţi telefonic de clienţi, producătorii sunt dispuşi chiar şi la negocieri. "Cer 3.000 de lei pe el, dar îl pot lăsa şi la 2.800 de lei în viu. Are aproximativ 200 de kilograme şi este rasă bună. E crescut natural. Dacă vrea clientul, noi îl şi sacrificăm. Poate să vină, stă lângă noi, îi facem analizele, dar noi garantăm că nu are nicio boală. Noi creştem porci de ani de zile. Sunt foarte mulţi care vor carne de porc bio şi de aceea suntem siguri că îl vindem. Oamenii mai bine dau un ban în plus, dar mânăncă ceva de calitate. În plus, e cam criză de porci în Gorj cu pesta asta. Mulţi au rămas fără porci", a precizat un comerciant.

Vizualizări: 3,747

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: