Cu ce medie a luat David Popovici Bacalaureatul și unde își va continua studiile

Campion mondial la înot, David Popovici a susținut Bacalaureatul anul acesta, în sesiunea specială pentru olimpici și sportivi, ale cărei rezultate au fost anunțate vineri de Ministerul Educației. Campionul a declarat pentru gsp.ro că a luat media 8,65 și că este „o medie muncită”.

Un număr de 163 de olimpici și sportivi au luat parte la această sesiune de BAC, iar dintre ei, 32 au medii sub 6. David Popovici a luat însă o notă mare, așa cum se și aștepta.

„Speram să iau peste 8 și am reușit. Realitatea mi-a dovedit să fiu mai optimist și să am mai multă încredere în forțele mele chiar și pe acest plan. Consider că rezultatul pe care l-am avut reflectă perfect timpul acordat învățatului. E o medie muncită”, a declarat David Popovici, conform sursei citate.

Sportivul a vorbit și despre cum a îmbinat performanța în sport cu învățatul pentru examenul de la finalul liceului. „Am reușit să încerc să nu las deoparte învățatul pentru a mă concentra pe înot și nici viceversa pentru că și în viață în general nu e bine să te concentrezi doar pe un anumit lucru prea tare. E bine să ai mai multă varietate în viața ta. Mi-a făcut plăcere să învăț. Având atât de multe antrenamente, nu sunt cel mai obișnuit cu cititul, cu învățatul și reținutul și mi-a plăcut”.

Studiile universitare le va urma în România, așa cum a anunțat încă de acum doi ani. David Popovici spune că va studia psihologia, la Universitatea din București, Facultatea de Psihologie și Științele Educației. „Tocmai am încheiat cu succes cei doisprezece ani de școală și urmează să intru într-o nouă etapă a vieții mele și anume universitatea, studiile superioare și asociez această etapă cu începutul vieții adulte mai mult, mi se pare un hop mai mare. Gata, ai terminat liceul, ai terminat întâlnirile zilnice cu prietenii și colegii tăi. Da, școala are o conotație mai mult copilărească, în timp ce facultatea e un pas spre viața de adult.

Vreau să mă duc la Facultatea de Psihologie de la Universitatea din București, pentru că și mama a terminat psihologia și cred că de la ea am această înclinație. Vreau să aflu cât mai mult despre ce e în capul meu, ce proces se întâmplă în creierul fiecărei persoane. Vreau să învăț cât mai mult despre asta, despre comportamentul uman.

Mi-am ales a treia materie la BAC sociologia, pentru că m-au atras pur și simplu subiectele, m-au atras temele care se puneau în, discuție, exercițiile și mi-am dat seama că asta mă pasionează și asta aș vrea să fac și pe viitor. Pe lângă înot și în viitor, ceva care să aibă legătură cu psihologia, sociologia, pedagogia, aceste domenii mai mult umane, pentru că nu am fost niciodată destinat profilului real și materiilor exacte. Și mi-ar plăcea să învăț cât mai mult despre oameni, pentru că oamenii sunt frumoși”, a mai precizat David Popovici.

David Popovici este absolventul Colegiului Național Bilingv „George Coșbuc” din București, profil uman, iar notele de la probele de Bacalaureat au fost următoarele, conform rezultatelor anunțate de Ministerul Educației:

    Limba și literatura română, scris – 8,95

    Istorie – 9,25

    Competențe de comunicare în limba română, oral – experimentat

    Competențe de comunicare într-o limbă străină, limba engleză – probă echivalată prin certificat

    Sociologie 7,75

    Media generală 8,65

Galerie foto


Vizualizări: 1,000

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: