Mihai Rotaru face curățenie în lotul Universității Craiova. La ce jucători vrea să renunţe!

Universitatea Craiova ar putea rata şi obiectivul minim propus pentru acest sezon, participarea în cupele europene. Mihai Rotaru are în plan anumite schimbări pentru pauza de vară și a fpcut o listă cu jucătorii la care se va renunța.

Antrenorul Eugen Neagoe a fost confirmat deja, chiar dacă sub conducerea sa echipa a adunat mai puţin de jumătate din punctele posibile în play-off, la nivelul lotului sunt preconizate anumite schimbări.

Se urmăreşte atât îndepărtarea unor jucători cu contracte mari care nu au dat satisfacţie, precum şi scăderea mediei de vârstă, după ce, în prima parte a actualei stagiuni, Universitatea Craiova devenise cea mai „bătrână” echipă din primul eşalon.

Finanţatorul Mihai Rotaru a anunţat deja că se va renunţa la 4-5 jucători, urmând ca tot atâţia să fie aduşi pentru completarea grupului. „Vrem să îmbunătățim staff-ul, lotul de jucători, să gândim lucrurile pe termen lung.  Niciodată n-au fost multe plecări sau veniri, de obicei maximum 4-5. Vom menține acest lucru. Nu vrem să schimbăm complet echipa în fiecare an, dar vom aduce niște jucători dintre care 2-3 să fie titulari”, a spus Mihai Rotaru, la Digisport.

ProSport a publicat numele jucătorilor de care vrea să se debaraseze gruparea din Bănie. Sergiu Hanca, Ionuţ Vînă, Ivan Martic, Bogdan Mitrea şi Valerică Găman sunt cei puşi deja pe lista de disponibilizări iar acestui cvintet i s-ar putea adăuga şi Bogdan Vătăjelu.

„Lui Valerică Găman îi expiră contractul la finalul acestei stagiuni, urmând ca acesta să părăsească gruparea craioveană. În schimb, ceilalţi jucători au acorduri valabile cel puţin pentru un sezon competiţional. Conducerea clubului din Bănie va demara discuţii cu Mitrea, Hanca şi Vînă pentru a le rezilia contractele şi dacă se va ajunge la un numitor comun, aceştia îşi vor continua activitatea la alte echipe.

Adus în vara anului trecut de la Sepsi, la solicitarea lui Mirel Rădoi, Bogdan Mitrea mai are încă un an de contract cu Universitatea Craiova. Jucătorii care s-au aflat în conflict cu gruparea din Bănie, Ionuţ Vînă şi Sergiu Hanca, mai au încă doi ani de contract în Bănie, dar ei nu au mai fost în lot în ultima perioadă. Aproape sigur, cei doi nu vor mai evolua la prima echipă, chiar dacă vor refuza rezilierea contractelor, din cauza atitudinii pe care au avut-o faţă de club.

Ivan Martic nu mai este dorit la Craiova, deşi mai are încă un an de contract. Revenit acum un an la Craiova, după ce plecase în Elveţia, Martic a fost împrumutat în februarie la Universitatea Cluj, urmând să revină în vară în Bănie, dar nu mai face parte din strategia clubului din Bănie pentru sezonul următor.

În privinţa lui Bogdan Vătăjelu, acesta se află la final de contract, dar Mihai Rotaru a anunţat, în urmă cu câteva luni, că jucătorul va continua la Craiova şi din vară. Numai că apoi a intervenit o accidentare destul de gravă a fundaşului de 30 de ani, care i-a încheiat prematur sezonul şi în funcţie şi de starea fizică a fundaşului lateral se va lua o decizie în privinţa sa. Vătăjelu este unul dintre cei mai vechi jucători ai Craiovei. Din 2014, cu excepţia a doua sezoane şi jumătate, în care a evoluat în Cehia, fundaşul a îmbrăcat tricoul alb-albastru, acumulând 236 de prezenţe la Universitatea Craiova”, scrie sursa citată despre posibilele plecări de la Craiova.

Vizualizări: 2,184

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: