CSO Filiași a ratat din nou în lupta pentru promovarea în Liga 2

CSO Filiași a pierdut meciul cu CSM Reșița din returul barajului pentru promovarea în Liga 2. Reșițenii nu au avut nicio emoție în faza semifinală a barajului de promovare în Liga 2, căci a câștigat pe teren propriu cu 5-0 în fața doljenilor.

În tur, în Oltenia, a fost 2-2, iar formația lui Victor Naicu a avut speranțe, spulberate brutal însă în Valea Domanului.

Deși gazonul e acceptabil, furtuna iscată în Banatul Montan a făcut ca terenul stadionului ”Mircea Chivu” să băltească, mai ales în debutul partidei, iar echipele s-au chinuit puțin. „Deși, la un moment dat, oltenii au încercat să joace mai mult aerian, Reșița a continuat să pun mingea jos și a reușit să deschidă seria de goluri. Mai întâi, la o urcare a lui Fota, cu mingea deviată în poartă însă și de Adrian Voinescu. Autogolul a adus ghinion filieșenilor. În minutul 34, după șutul curajos al lui Sebastian Velcotă, în adâncime, iar Bogdan Szijj, intrat după accidentarea lui Aboubacar, a marcat. În prelungirile primei reprize, Marian Drăghiceanu a primit o pasă peste apărarea și a nu a ratat ocaia de a scăpă singur și marca pentru 3-0. Ploaia, care din prima repriză a ridicat aburi pe dealul din spatele tribunei unde stă galeria reșițeană, s-a mai domolit în repriza a doua, și a devenit din ploaie de vară mai degrabă o ploaie de început de toamnă. Tot la fel s-a domolit și ritmul de joc, în condițiile scorului de forfait de pe tabela electronică montată în acest sezon la stadion.

Chiar și așa, deși oltenii au avut un moment în care au fost periculoși, nu au reușit să înscrie golul de onoare. În minutul 70, Sebastian Velcotă, un jucător neglijat de fotbalul timișorean, acum ajuns în stare deplină de retrogradare, a marcat din nou, cu capul. La 4-0, un grup de susținători ai oltenilor a părăsit tribuna oficială, descumpăniți.

Pe teren însă, evenimentele au continuat. În minutul 83, când Reșița se pregătea de o faxă fixă, fundașul dreapta Teodor Chirițoiu de la oaspeți a primit cartonașul roșu direct, deoarece arbitrul asistent l-a văzut cum a scuipat un adversar pe tricou, fără jenă. După executarea fazei, același Velcotă a marcat din nou, iar reșițenii au ridicat cu bucurie toate degetele de la o mână”, se arată în cronica acestui meci oferită de liga2.ro.

Antrenorul Reșiței, Călin Cheregi, nu a vrut să facă ”nuntă” după semifinala barajului.

”Vreau în continuare să rămânem echilibrați. Ne așteaptă un duel final. Trebuie să ne bucurăm ponderat. Au dreptul timp să se bucure, pentru că merită, într-adevăr, pentru ceea ce au demonstrat azi. Într-adevăr, suntem echipa care ne-am respectat obiectivul. Îi felicit pe acești minunați suporteri. Chiar dacă a plouat afară torențial au fost alături de noi și vreau să le dedic această victorie tuturor spectatorilor, chiar și celor care ne contestă în continuare, pentru că așa este frumos. Avem și contestatari, înseamnă că avem valoare”, a declarat Cheregi.

Reșițenii vor lupta din nou pentru promovare, de această dată adversar urmând să le fie CSM Deva.

Vizualizări: 416

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: