Universitatea Craiova a câştigat Liga de Tineret și va juca în UEFA Youth League

Prima ediţie a Ligii de Tineret, rezervată juniorilor mari, fosta Liga Elitelor U19, a fost câştigată de juniorii de la Universitatea Craiova. Formația olteană s-a impus cu 3-1 în finala de la Târgovişte cu UTA Arad și va evolua astfel în UEFA Youth League.

Toate golurile finalei au fost marcate în repriza secundă. Alexandru Melniciuc, arădean la origine, a deschis scorul pentru Universitatea Craiova, în minutul 46, iar Ahmet Ekmekci a egalat peste două minute. Denis Dragu (71) şi David Barbu (83) au punctat decisiv pentru formaţia din Bănie, antrenată de Ştefan Florescu, a informat ProSport.

A fost a patra întâlnire din acest sezon dintre cele două formaţii, fiecare câştigând de două ori, însă cel mai important succes a aparţinut oltenilor, în ultimul act al competiţiei care a adunat la start 24 de echipe din Clasificarea Academiilor, UTA și Craiova fiind reprezentante ale seriei de vest.

În finală, UTA nu l-a putut folosi pe Rareş Pop, care s-a aflat sub comanda lui Mircea Rednic, în meciul tur al barajului cu Gloria Buzău, pentru un loc în primul eşalon. În schimb, oltenii i-au avut în primul 11 pe doi dintre jucătorii care se antrenează sub comanda lui Euge Neagoe: Ştefan Baiaram şi David Sala. Primul, care nu a fost reţinut în lotul primei echipe, deoarece a fost suspendat, a evoluat însă numai zece minute pentru formaţia U19, deoarece s-a accidentat şi a fost înlocuit. În schimb, David Sala a fost declarat „jucătorul finalei”, fiind premiat la final.

Premierea echipelor a fost făcută de preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, şi de Gheorghiţă Geolgău. Viitorul, de cinci ori, Dinamo, FCSB şi Csikszereda, de două ori, au fost campioanele Ligii Elitelor U19.

În finala mică, FCSB a trecut cu 5-0 de Farul Constanţa.

Vizualizări: 414

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: