Cu ce propuneri electorale vine dreapta franceză

Francois Fillon, care a câştigat cursa pentru a deveni candidatul la preşedinţie al dreptei franceze, a promis că va reduce cheltuielile statului, va reface relaţiile cu Rusia şi va apăra valorile tradiţionale ale familiei. 

Fillon vrea să desfiinţeze 500.000 de locuri de muncă din sectorul bugetar, în care lucrează 5,4 milioane de oameni. Măsura se înscrie într-un plan de a reduce cheltuielile statului cu 100 de miliarde de euro.

Fillon a promis să elimine săptămâna de lucru de 35 de ore – un totem al stângii franceze. Angajatorii ar urma să negocieze direct cu angajaţii durata de lucru, în limita UE de 48 de ore pe săptămână. Bugetarii ar urma să lucreze 39 de ore pe săptămână şi vor fi plătiţi 37.

Fillon crede că Uniunea Europeană şi Statele Unite au “provocat” Rusia, extinzându-se în estul Europei, şi a pledat pentru o alianţă cu Putin şi preşedintele Bashar al-Assad împotriva grupării Statul Islamic în Siria.

Un catolic devotat, Fillon s-a opus unei legi din 2013 pentru legalizarea căsătoriilor între homosexuali, care a scos sute de mii de oameni în stradă la proteste. Trei ani mai târziu, el vrea să amendeze legislaţie pentru a elimina parţial dreptul de adopţie pentru cuplurile de homosexuali. (A.A.)

Vizualizări: 442

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: