Niciun medic alergolog în Gorj. Pacienţii, trimişi la Craiova

Gorjenii care suferă de alergii sunt nevoiţi să meargă la spitalul din Craiova sau la altă unitate medicală din ţară pentru a beneficia de serviciile unui specialist. Asta pentru că în spitalele şi clinicile private din Gorj nu există în prezent un medic alergolog.

Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu a rămas fără medic alergolog spre sfârşitul lunii noiembrie 2017, când doctorul specialist Simona Maria Ţârcă a intrat în concediu de maternitate. Medicul va reveni la serviciu abia în 2019, spre finalul lunii iunie. De la plecarea sa din unitate, pacienţii cu astfel de afecţiuni sunt dirijaţi la Craiova, spune managerul interimar al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu, Gigel Capotă.

Cabinetul de alergologie din cadrul unităţii medicale a rămas descoperit în condiţiile în care este una dintre cele mai importante specializări care tratează alergiile, mai ales în rândul copiilor. 

Conform preşedintelui Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Gorj, Daniel Şurlea, la nivelul judeţului nu desfăşoară activitate un alt medic alergolog, nici în spitale şi nici în clinicile private. „Pacienţii se pot duce la spitale din alte judeţe unde există medic alergolog, pe bază de trimitere de la medicul de familie. E un pic peste mână, dar se pot duce în alt judeţ”, a explicat Daniel Şurlea.

Situaţia va fi alta începând cu data de 11 aprilie a.c., a explicat conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu. De atunci va reveni la serviciu medicul alergolog Simona Nicoleta Coleaşă, care de asemenea se află în concediu de creştere a copilului. Specialista a întrerupt activitatea la spitalul din Târgu Jiu în 2016, la începutul lunii august.

Conducerea spitalului spune că nu va scoate la concurs un astfel de post nici măcar pentru ocuparea pe o perioadă determinată. „Mai sunt două luni, n-are rost”, a explicat Gigel Capotă.

Vizualizări: 3,645

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: