Cu ce trebuie să fertilizați copacul banilor

Această plantă este frecvent întâlnită în case atât la grădinarii cu experiență, cât și la cei începători. Crassula, sau copacul banilor, este o plantă pe placul multor persoane din mai multe motive. Unii sunt siguri că frunzele-monede mici și rotunde vor îmbunătăți situația financiară a familiei, alții prețuiesc arborele pentru că este nepretențios la îngrijire.

În ciuda faptului că această plantă suculentă este ușor de îngrijit, ea are nevoie de fertilizări regulate. Dacă urmați toate instrucțiunile, arborele de jar poate chiar să înflorească!

1. Cocktail de drojdie

Aveți nevoie de 1l de apă caldă. Dizolvați în ea 10 grame de drojdie proaspătă și 1 linguriță de zahăr. Lăsați amestecul la loc luminos pentru 24 de ore. Apoi udați copăcelul la rădăcină.

2. Limonada botanică

Pentru acest tip de fertilizare aveți nevoie de citrice: 1 lămâie și 2 mandarine. Tăiați coaja de pe fructe și turnați peste ea 500 ml de apă clocotită. Lăsați lichidul la infuzat timp de 3 zile la loc întunecos. Strecurați soluția și diluați-o cu apă curată în proporții de 1:3. După care, puteți uda planta cu această limonadă.

3. Infuzie de cenușă de lemn

Turnați 1l de apă clocotită peste 2 pahare de cenușă de lemn de mesteacăn sau tei. Apoi dați lichidul la loc întunecos pentru 1 săptămână. Strecurați infuzia și folosiți-o pentru irigare.

4. Infuzie de coji de ouă

Măcinați cojile de la 5 ouă cu ajutorul unei râșnițe sau într-un mojar. Turnați 500 ml de apă clocotită. Lăsați amestecul la infuzat timp de 12 zile la loc întunecos, apoi strecurați-l și udați copacul banilor. De asemenea, puteți adăuga o mică bucată de coajă în substratul superior.

Vă recomandăm să turnați infuziile seara sau pe vreme posomorâtă, apoi să afânați solul din ghiveci. Pentru a absorbi toți nutrienții, sistemul radicular al Crassulei trebuie să respire.

Vizualizări: 2,294

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: