Cu ce trebuie să stropești trandafirii după ce înfloresc

Grădinile cu trandafiri sunt întotdeauna la modă. Cu toate că trandafirii sunt plante pretențioase, având și spini ascuțiți care pot răni horticultorii înfocați, mulți visează să planteze astfel de tufe înfloritoare în curțile lor. 

Pentru a se bucura de mulți boboci și de o înflorire abundentă și îndelungată, trandafirii necesită o îngrijire corespunzătoare, inclusiv fertilizarea la timp, iar pentru ca aceste vise să devină realitate, fertilizarea trandafirilor este esențială. 

Fosforul este un element esențial care ajută la stimularea înfloririi abundente, acesta influențează mărimea florilor și numărul de boboci. De asemenea, contribuie la formarea rădăcinilor noi. Fertilizarea cu fosfor poate fi realizată pe parcursul întregului sezon de creștere a trandafirilor.

Cu toate acestea, este important să nu se facă greșeala de a fertiliza trandafirii exclusiv cu îngrășăminte bogate în fosfor. Potasiul are, de asemenea, un rol important în formarea bobocilor și trebuie luat în considerare.

În plus, trandafirii necesită și azot, care contribuie la dezvoltarea unei mase vegetative sănătoase. Fertilizarea trandafirilor cu azot poate fi realizată în principal în perioada de primăvară, deoarece fertilizările tardive pot reduce rezistența plantelor la temperaturile scăzute. Trebuie avută grijă să nu se aplice o cantitate excesivă de azot, deoarece acest lucru poate întârzia înflorirea și poate crește sensibilitatea plantelor la boli.

Vizualizări: 1,542

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: