Ploile afectează culturile agricole

Cantităţile însemnate de precipitaţii, din ultima perioadă, le dau bătăi de cap agricultorilor gorjeni. Lucrările specifice anotimpului sunt întârziate din pricina umidităţii excesive.

„La culturile de primăvară nu se pot efectua la timp toate procedurile pentru că este exces de umiditate în sol. Ploile vor întârzia efectuare lucrărilor specifice anotimpului: ierbicidatul, nu se va putea intra cu utilajele pe teren”, a transmis Valentin Priporeanu, directorul Direcţiei de Agricultură Gorj.

În ceea ce priveşte căpşunele, producţia de la începutul acestei săptămâni este compromisă. Dacă aversele vor continua şi zilele următoare, se vor înregistra pierderi semnificative: „Căpşunele sunt în stare avansată de hidratare, ele sunt şi perisabile. Creşterea cantităţilor de precipitaţii va duce la pierderi însemnate, pentru că scade preţul şi nu vor mai fi bune de consumat. Cultura de căpşune nu este compromisă în totalitate. Cele care trebuiau culese astăzi, mâine, poimâine se vor deprecia, dar nu în totalitate. Căpşuna este o cultură sensibilă. De la prea multă umiditate îşi pierde conţinutul în zaharuri, arome. Tot ce este în exces, este dăunător”, a adăugat Valentin Priporeanu

Vizualizări: 907

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: