Cum a fost căpușată o primărie de oamenii din jurul PNL

Caz la Primăria Stănești, din județul Gorj, parcă rupt din serialul TV ”Las Fierbinți”. Consiliera personală a fostului primar liberal a fost plătită trei ani de primărie, după ce consiliul local i-a desființat postul. Maria Spînu este soția actualului director al DSVSA Gorj, numit tot cu susținere liberală. Interesant este că, după ce ANAF a descoperit matrapazlâcul, Mariei Spînu i-a fost încetat contractul de muncă, dar femeia a dat primăria în judecată și a câștigat. Fostul primar liberal Ștefan Blidanu, care a scos din buzunar 75.000 de lei ca să acopere gaura din buget și să evite un dosar penal, speră acum să își recupereze banii. Pentru că statul funcționează mai degrabă ca o mare frăție, astfel încât nimeni nu plătește când este prejudiciat.

Totul a început în anul 2017, atunci când Consiliul Local din Stănești a aprobat noua organigramă, unde postul ocupat de soția actualului director al DSVSA Gorj nu se mai regăsea.

Maria Spânu a fost consiliera personală a primarului din acea vreme, Ștefan Blideanu. ”În 2017, Consiliul Local a aprobat organigrama în care a fost scos postul de consilier personal, adică a fost șters. Trebuia să o informeze, să-i dea hârtie scrisă, întrucât Consiliul Local a aprobat noua organigramă, postul de consilier personal a fost scos din organigramă și vă aducem la cunoștință că a încetat contractul de muncă”, a declarat pentru Digi 24, Constantin Bicheru, noul primar din Stănești.

Pentru că ignorat legea, fostul primar din Stănești, Ștefan Blideanu, își recunoaște acum fapta și o regretă. E prea târziu, pentru că în acest caz a fost deschis un dosar penal pentru abuz și delapidare și a fost stabilit de către ANAF și un prejudiciu. ”În mod normal, după noua organigramă, ar fi trebuit să-i dăm alte însărcinări sau să scoatem cumva la concurs noile posturi, dar s-a amânat, a trecut ceva timp și doamna a rămas pe același post după vechea organigramă. Nu trebuia să se întâmple, dar s-a întâmplat. A venit ANAF-ul și poliția și a trebuit să-i desfac contractul de muncă. ANAF-ul a zis că prejudiciu, au calculat un prejudiciu pe care l-am plătit eu, în total 75.000 de lei. Am avut banii lui tata care e pensionar și a strâns bani”, a declarat, pentru Digi 24, fostul primar din Stănești.

După ce, din 2017 și până în 2020, Maria Spânu a avut aceleași beneficii ca și ceilalți salariați, deși postul îi fusese desființat, consiliera personală a fostului primar a contestat în instanță decizia ANAF-ului. Surpriza a venit de la magistrații gorjeni care i-au dat dreptate funcționarei care a încasat bani, deși a rămas fără post. ”Nu am băgat mână în buzunar la nimeni. Doamna contabilă mi-a virat banii pe card, nu altcineva. Pe unele dispoziții sunt consilier juridic al primăriei, pe altele sunt consilier personal al primarului. E greșeala mea? Eu am emis dispozițiile? Nu am emis eu dispozițiile. Cei vinovați să plătească”, susține Maria Spânu.

Deși primarul a plătit prejudiciul, fosta consilieră arată cu degetul spre contabila care susține că la ea nu au ajuns documentele corecte.”Eu nu sunt persoana în măsură să dau relații. Litigiul e la instanță, e un dosar penal. În spatele acelor documente au stat sau nu au stat alte documente. Probabil la contabilitate nu au ajuns documentele care trebuia”, a spus contabila primăriei.

Nu doar Maria Spânu se bucură de reușita în instanță, ci și fostul primar, cel care cu ani în urmă i-a oferit un loc de muncă și a plătit cu vârf și îndesat pentru că și-a ținut în primărie consiliera personală în ciuda faptului că postul i-a fost scos din organigramă. ”Eu mă bucur că a câștigat că poate îmi pot recupera și eu banii pe înțelegere amiabilă cu primărie sau în instanță”, a mai spus Ștefan Blideanu.

Rober Spânu a fost numit în urmă cu câteva luni director al Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Gorj, bucurându-se de sprijinul Partidului Național Liberal din care face parte și fostul primar din Stănești, Ștefan Blideanu, care i-a angajat soția.

Vizualizări: 7,070

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: