Cum ar putea „scurta” distanța dintre Târgu Jiu și Țicleni o „palmă” de asfalt

Trei kilometri de asfalt ar putea „scurta” distanța dintre Târgu Jiu și orașul Țicleni. Autoritățile încearcă să găsească soluții pentru reabilitarea drumului dintre Floreșteni și Trocani. Pentru că este drum comunal, dar străbate două localități, cei doi primari din Târgu-Cărbunești și Dănești trebuie să găsească soluții ca să toarne asfalt. Consiliul Județean este dispus să le ofere fondurile necesare.

În prezent, drumul este impracticabil, dar mulți gorjeni îl folosesc când fac naveta spre Târgu Jiu. Dacă s-ar asfalta, ar fi și mai tranzitat pentru că nu ar mai fi nevoie de un ocol de peste 20 de kilometri pentru ca oamenii să ajungă la Târgu Jiu, din Țicleni.

Oficialii Consiliului Județean Gorj au găsit o soluție. Pentru că nu pot interveni direct, acesta nefiind un drum județean, vor să aloce fonduri celor două primării ca să repare drumul.

“E una dintre problemele discutate de curând cu primarul din Târgu-Cărbunești. Nu este un drum județean. Este un drum comunal. Nu intră sub finanțarea directă a Consiliului Județean. Cea mai rapidă soluție ar fi ca Primăria Târgu-Cărbunești să și-o asume. Vom aloca bani. Am avut discuția cu primarii. Le-am explicat că noi nu putem finanța direct. Vă dăm bani Primăriei Târgu-Cărbunești, să facă acel tronson de drum. Dăm și la Primăria Dănești, să facă partea ei. Putem finanța”, a anunțat vicepreședintele Consiliului Județean Gorj, Doru Tașcău.

Tronsonul are doar trei kilometri, dar străbate două localități, astfel că ambii primari trebuie să se înhame la acest proiect de care s-ar bucura mulți gorjeni. „Nu trebuie să plimbăm mingea de la unul la altul, dar trebuie să găsim o soluție ideală. Este un drum absolut necesar acest tronson de trei, patru kilometri. Sper să găsim o soluție. Ne întreabă și pe noi oamenii. Sunt oameni care fac naveta. Consiliul Județean va aloca bani. E important ca primarii să se înțeleagă și să facă drumul”, a mai spus Tașcău, într-o emisiune la Radio Târgu Jiu.

În plus, și firmele de transport sunt interesate de acest traseu dacă ar fi asfaltat.

Vizualizări: 3,446

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: