Cum arată liceul din Mătăsari după modernizare

Colegiul Tehnic Mătăsari a căpătat un alt aspect după ce conducerea şcolii, cu sprijinul autorităţilor locale, a demarat lucrări de modernizare la nivel de unitate pe perioada vacanţei de vară. Pe holuri şi pe casa scării s-a aplicat un nou strat de vopsea, a fost înlocuit lambriul şi, totodată, s-a placat cu gresie. Şi grupurile sociale au fost puse la punct, iar în curtea unităţii au fost reamenajate spaţiile verzi. 

Cei aproape 1000 de elevi care studiază la Colegiul Tehnic Mătăsari au avut plăcuta surpriză ca la reintrarea la clase să găsească unitatea complet renovată la interior. Lucrările au fost demarate pe perioada verii astfel încât să fie finalizate înainte de începerea anului şcolar. Directorul liceului, Ion Săceanu, a precizat ce lucrări s-au efectuat în interiorul unităţii şcolare, dar şi în structurile din subordinea liceului. „La nivelul colegiului s-au efectuat lucrări de reabilitare. La clădirea principală a liceului lucrările au constat în amenajarea lambriului interior şi înlocuirea acestuia acolo unde a fost cazul, s-a dat cu lac astfel încât totul să fie curat. Pe holuri şi pe casele scărilor din toată clădirea, parter plus 3 nivele, s-au efectuat lucrări de placare cu gresie, inclusiv casele scării. S-a intervenit în Colegiul Tehnic la grupurile sociale, prin reabilitarea instalaţiei de alimentare cu apă curentă şi reţeaua de canalizare, astfel încât să nu mai avem probleme datorită numărului mare de elevi pe fiecare nivel. Am amenajat săli pentru clasa pregătitoare, dar şi cancelaria a fost modernizată”, a declarat directorul Colegiului Tehnic Mătăsari, Ion Săceanu.

La nivelul Grădiniţei cu Program Normal Mătăsari s-au reabilitat grupurile sociale şi s-a intervenit în câteva săli de clasă. Şi la corpul B al Colegiului Tehnic Mătăsari s-au efectuat lucrări de amenajări exterioare. Tencuiala a fost înlocuită acolo unde a fost cazul, dar şi a coperişul a fost recondiţionat pe alocuri.

Pentru realizarea acestor modernizări au fost alocate fonduri atât de la bugetul liceului, cât şi din cel al comunei Mătăsari.

Vizualizări: 191

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: