Traseu de “Belvedere” inaugurat la Săcelu

Staţiunea Săcelu poate fi văzută de la o înălţime de aproximativ 300 de metri, asta după ce zilele trecute a fost inaugurat un traseu de Belvedere. Primii care au parcurs acest traseu au fost bicicliştii participanţi la Caravana Cicloturistică Târgu Jiu - Săcelu, care a avut loc duminică. Potrivit reprezentanţilor Salvamont Gorj, traseul are un grad mic de dificultate şi poate fi parcurs inclusiv de copii şi persoane vârstnice.

Salvamontiştii gorjeni împreună cu autorităţile judeţului au inaugurat traseul de Belvedere, amenajat în staţiunea Săcelu. „Acest traseu este o alternativă de petrecere a timpului liber pentru turiştii care vin în staţiune. Pe lângă tratament, aceştia pot să admire o panoramă deosebită a staţiunii de la o înălţime de aproximativ 300 de metri. Au fost amenajate două puncte de Belvedere, lângă două fenomene ale naturii foarte interesante rezultate în urma eroziunii stâncilor. Vegetaţia este deosebit de bogată cu multe specii de arbori şi plante interesante. Traseul este marcat, poteca amenajată cu trepte pe anumite tronsoane şi chiar cu balustradă şi capete de sprijin în zonele abrupte”, a declarat Sabin Cornoiu, şeful Serviciului Salvamont Gorj.

Primii care au parcurs traseul de promenadă au fost bicicliştii participanţi la Caravana Cicloturistică Târgu Jiu. Este vorba despre aproximativ 40 de ciclişti din Dolj, Gorj şi Hunedoara. Traseul de Belvedere a fost amenajat pe circa 3 kilometri şi poate fi parcurs într-o oră. „Traseul are un grad mic de dificultate, iar cicliştii au vrut să arate că traseul poate fi parcurs de persoane de toate vârstele, inclusiv de copii, o parte dintre participanţii la caravană fiind copii cu vârste cuprinse între 7 şi 10 ani. În plus, pe traseul de Belvedere, pot fi vizitate diferite obiective turistice, cum ar fi biserici din lemn”, a precizat Sabin Cornoiu.

Vizualizări: 173

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: