Primăria Dragoteşti a cheltuit 30.000 lei pentru un clopot

Nu mai puţin de 30.000 lei a cheltuit administraţia locală din comuna Dragoteşti din bani publici pentru achiziţia unui clopot pentru lăcaşul de cult din satul Trestioara. Primarul Vili Pasăre spune că investiţia era necesară pentru credincioşii satului, asta pentru că vechiul clopot nu mai este funcţional de ani buni. În timp ce autorităţile locale cheltuiesc bani pe obiecte bisericeşti, drumul care face legătura între satul Corobăi şi comuna Slivileşti încă nu a fost asfaltat, cetăţenii care locuiesc în zonă fiind nevoiţi să meargă în continuare pe o şosea plină de gropi.

Administraţia locală din Dragoteşti a sprijinit financiar biserica din satul Trestioara pentru a putea achiziţiona un nou clopot. Primarul comunei spune că a alocat fonduri în acest sens pentru că cetăţenii, dar şi preotul lăcaşului de cult, i-au solicitat sprijinul. Şi nu a achiziţionat orice clopot, ci unul care se poate găsi doar la mănăstiri, spune primarul Vili Pasăre. „Clopotul a fost achiziţionat de la societatea Blotor din Satu Mare, care realizează clopote ce se găsesc numai la mănăstiri, şi nu toate din Gorj au aşa ceva. Era o biserică fără clopot. Cel vechi era spart de 3 ani şi avea în jur de 400 de kg. Acesta are în jur de 300 kg. Biserica din Trestioara este monument istoric, avem şi un proiect pe fonduri europene demarat pentru reabilitarea clădirii. Am avut solicitări atât din partea preotului acestei biserici, dar şi din partea cetăţenilor pentru a achiziţiona un nou clopot. În satul Trestioara sunt circa 195 de familii”, a declarat primarul comunei Dragoteşti, Vili Pasăre.

Clopotul, realizat din bronz, a fost deja montat în clopotniţa cea nouă a bisericii din satul Trestioara.

Cât despre drumul care face legătura între satul Corobăi şi comuna Slivileşti, primarul spune că va fi reabilitat în curând. „Pe 29 septembrie avem licitaţia pentru modernizarea acestui drum. Lucrările se realizează cu fonduri guvernamentale”, a mai spus primarul Vili Pasăre.

Drumul este greu practicabil, mai ales atunci când plouă, asta pentru că nu a fost asfaltat niciodată.

Vizualizări: 268

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: