A doua tranșă de bani pentru producătorii de tomate

Doar 26 de producători de tomate în spații protejate din Gorj s-au înscris în programul prin care vor primi subvenții de 3.000 de euro, pentru ciclul II, care se derulează în perioada 23 octombrie – 2 decembrie. Deja producătorii sunt în plată, mare parte din ei primind deja banii. Pentru primul ciclu de producție au fost depuse peste 40 de dosare.

Pentru a fi eligibili pentru acordarea ajutorului de minimis de 3.000 de euro/an pentru cultura de tomate, beneficiarii trebuie, printre altele, să dețină o suprafață cultivată cu tomate în spaţii protejate de cel puțin 1.000 mp, să obțină o producție de minimum 2 kg tomate/mp, dar şi să valorifice o cantitate de tomate de cel puțin 2.000 kg dovedită cu documente justificative.

Reamintim că schema de ajutor de minimis este destinată producătorilor agricoli persoane fizice care deţin atestat de producător, producătorilor agricoli persoane fizice autorizate, întreprinderilor individuale şi familiale, producătorilor agricoli persoane juridice. (A.A.)

Vizualizări: 1,057

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: