Cum au reușit anumite persoane să trăiască mult

Longevitatea are legătură cu stilul de viață, dar și cu factori ce țin de mediu sau de genetică. Deși pare imposibil în lumea în care trăim să depășești pragul de 100 de ani, sunt persoane care reușesc, iar specialiștii au vrut să afle secretul vieții lor lungi. 

O organizație americană a intervievat 100 de persoane care au depășit 100 de ani, iar unele dintre sfaturile lor sunt cel puțin inedite. Sigur că răspunsul cel mai bun vine din partea celor care au atins deja această vârstă venerabilă și care sunt dispuși să dea și mai departe din secretele lor. Organizația americană A Place for Mom, care se implică în consiliere cu privire la îngrijirea persoanelor în vârstă, a luat interviuri la 100 de centenari din lume, pentru a afla secretele unei vieți lungi. 

Alimentația echilibrată, odihna, sportul, lipsa exceselor și a viciilor sunt doar câteva dintre sfaturile clișeice care sunt în strânsă legătură cu longevitatea. Unele persoane centenare urmează la punct și la virgulă sfaturile legate de nutriție și alte obiceiuri sănătoase, însă altele vin cu sugestii care mai de care mai controversate pentru a trăi mult și bine.

Potrivit organizației americane care a cules datele, cele mai frecvente răspunsuri ale centenarilor intervievați, la întrebarea legată de secretele unei vieți lungi, au fost: Ignoră sfaturile tradiționale în materie de dietă – 29%, Mănâncă sănătos – 25%, Rămâi activ – 22%, Păstrează o atitudine pozitivă – 18%, Bea alcool din când în când – 16%,  Abține-te să bei/fumezi – 12%, Păstrează relații de prietenie – 10%, Dormi noaptea – 9%, Fii amabil cu ceilalți – 9%,  Ai credință – 9%.

Alți centenari spun că secretul longevității constă în a fi singur și lipsit de griji. Unii dintre ei au mărturisit ba că nu au fost căsătoriți niciodată, ba că s-au despărțit de partener în urmă cu mulți ani și că acest lucru i-a făcut să trăiască liniștiți.

Vizualizări: 566

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Tendințe:

Citește și: