Cum explică CE Oltenia salariile astronomice ale directorilor

Revoltă în rândul angajaţilor CE Oltenia, după ce au aflat din Pandurul că directorii şi-au prevăzut în buget salarii de 450 de milioane de lei pe lună. Complexul Energetic Oltenia a publicat pe site un comunicat de presă în care spune că suma destinată plăţii şefilor ce au un contract de mandat, prevăzută în bugetul de venituri şi cheltuieli pe 2013, va ajunge de fapt în buzunarul celui care va fi ales de firma de recrutare.

Peste 27 de miliarde de lei vechi este suma prevăzută în proiectul de buget al CE Oltenia pentru 2013, pentru plata celor cinci directori angajaţi pe bază de contracte de mandat. CE Oltenia s-a grăbit să dea un comunicat de presă pentru a preciza că banii sunt destinaţii viitorilor manageri privaţi ai companiei, nu celor actuali. Lăsând la o parte faptul că Laurenţiu Ciurel, actualul director, a anunţat deja că tot el va fi manager privat, aşteptăm un nou comunicat al companiei, în care să ni se explice de ce în anul 2012, pentru numai 7 luni, suma destinată acestor directori a fost de peste 25 de miliarde de lei vechi, potrivit bugetului publicat pe site-ul CEO.

„Suma de 2.703 mii lei aferentă contractelor de mandat nu a fost prevăzută pentru actuala conducere, ci pentru a acoperi eventualele cerinţe ale celor ce vor fi numiţi in urma selecţiei efectuate de firma de recrutare”, se arată în comunicatul CEO.Compania susţine că procedura de selectare este in curs, fiecare candidat având posibilitatea de a solicita un anumit pachet salarial. „La această selecţie, participarea este internaţională, cerinţele salariale ale unor candidaţi fiind la nivele foarte ridicate. Sumele aferente actualilor membri ai Directoratului se încadrează mult sub aceste valori, eventualele fonduri necheltuite constituindu-se în profit pentru societate“, se arată în comunicatul de presă. Interesant este că din bugetul de anul trecut, rezultă că sumele alocate directorilor actuali au fost cu mult mai mari: 25 de miliarde de lei vechi pe şapte luni. Probabil abia când vor fi publice următoarele declaraţii de avere, vom afla cu toţii sumele reale.

Directorul Laurenţiu Ciurel a recunoscut public faptul că firma de recrutare Kienbaum s-a pronunţat în favoarea sa pentru a conduce CEO. Ciurel a fost selectat manager privat încă din 27 decembrie, dar a spus că se aşteaptă un ok de la FMI. Ciurel s-a prezentat la interviu ca fiind româno-australian, cunoscut fiind faptul că a locuit mulţi ani în Australia.

REACŢIE

“Domnul vicepreşedinte PSD Laurenţiu Ciurel nu este totuna cu directorul general interimar Laurenţiu Ciurel. La fel cum nu este totuna directorul general interimar Laurenţiu Ciurel cu managerul privat şi performant, australianul Laurenţiu Ciurel. Este un fel de coincidenţă de nume, dar nu aveţi de unde să ştiţi voi, trântorilor”, se arată într-un comentariu postat pe site-ul Pandurul.

Vizualizări: 203

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: