Cum poţi scăpa de petele de clor de pe haine!

Se întâmplă uneori să constați că ți-ai distrus una dintre hainele preferate folosind clor pentru alte haine. Dacă ai pătat accidental o haină cu clor și crezi că e distrusă trebuie să afli că există un truc de curățare acasă pentru a îndepărta petele de clor de pe haine. 

Fie că ai dezinfectat ceva, ai pus înălbitor în chiuvetă sau pur și simplu ai vrut să albești prosoapele de baie, este posibil să fi ajuns acest lichid pe bluza, pantalonii sau jacheta preferată.

Dar petele de înălbitor vor ieși, dar numai cu condiția să acționezi suficient de repede pentru a lua o decizie instantanee.

Pentru acest truc de curățare pentru a îndepărta petele de clor de pe haine nu vei avea nevoie decât de oțet alb, un element care nu ar trebui să lipsească niciodată din casă pentru că este un aliat excelent nu doar în dezinfecție, ci și în cazul hainelor.

În cazul în care pata este puțin mai veche sau a stat prea mult timp pe textile, ar trebui să iei în considerare vopsirea din nou a acesteia pentru a evita ca hainele să arate urât.

În prima fază, după ce ai pătat haina, ai nevoie de o ceașcă de oțet alb și o ceașcă de alcool. Pune alcoolul și oțetul într-un bol și umezește o cârpă de culoare deschisă în soluție. Aplică pe pata de înălbitor dar nu freca ci doar tamponează ușor. Spală haina cu apă rece și repetă procesul până când pata dispare.

În acest caz, cel mai bun lucru de făcut este să usuci la soare și în aer liber pentru a scăpa de clorul care a atacat haina, nu trebuie să aplici căldură, pentru că această deteriorare s-ar putea accentua.

Vizualizări: 2,493

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: