Cum lucrează minerii și energeticienii de Revelion

Sărbătorile nu vin cu zile libere cum au noroc mare parte din angajații de la stat. Energeticienii din Complexul Oltenia, de exemplu, nu vor avea parte de nicio zi liberă. Se lucrează la foc continuu, este nevoie de energie, așa că activitatea nu va fi întreruptă de Revelion în termocentrale.

În schimb, minerii vor avea parte de două zile libere. Pe 31 decembrie și 1 ianuarie vor fi liberi. Lucrul va începe în cea de-a doua zi din 2023.

Cei mai norocoși sunt salariații care își desfășoară activitatea în birouri. Ei sunt liberi până pe 3 ianuarie. "Joi a avut loc ultima ședință a Directoratului pentru anul 2022. În momentul de față, TESA este liberă pe 31, 1 și 2. Activitatea în termocentrale continuă pentru cei care se află în tură și asigură fluxul de permanență și activitatea minieră se oprește în data de 31 decembrie, se reia în data de 2, la ora 7, cu schimbul unu. TESA revine pe 3 ianuarie", a spus Ion Rușeț, consilier al președintelui Directoratului, într-o emisiune la Tele3.

Circa 12 mii de salariați mai numără compania energetică din Gorj. În aceste zile, aceasta asigură circa o mie de MW din energia produsă în România.

Vizualizări: 1,728

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: