Plantați usturoiul toamna pentru a avea căpăţâni mari

Grădinarii care ştiu mai multe despre plantele cultivate în grădină ştiu cum trebuie plantat usturoiul pentru ca anul următor să aibă parte de căpăţâni mari de usturoi. Usturoiul se poate planta şi primăvara, dar dacă îl plantaţi toamna trebuie să respectaţi anumite reguli.

Usturoiul este o plantă foarte populară, cultivată de orice grădinar. Perioada de plantare a usturoiului de toamnă variază în funcție de condițiile climaterice din fiecare regiune. Cu toate acestea, există o regulă generală: cățeii trebuie să reușească să-și dezvolte un sistem radicular puternic până la apariția primelor înghețuri de la începutul iernii. Iar acest proces durează în mediu 3-4 săptămâni. Deci, usturoiul se plantează cu o lună înainte de primele înghețuri, adică începutul lunii octombrie.

Alegeți cățeii de usturoi şi îi selectați pe cei mai mari și sănătoși, nu folosiți cățeii mici, deteriorați sau căpățânile afectate de boli.

Cea mai mare greșeală, pe care o poate face un grădinar, este să planteze usturoiul tomnatic primăvara. Din el puteți obține recoltă, însă usturoiul nu va fi la fel de gustos și mare.

Pentru o recoltă garantată, alegeți soiurile zonificate de usturoi și dezinfectați cățeii. Pentru aceasta, înmuiați-i pentru câteva minute în soluție de sulfat de cupru (1 lingură la 10 litri de apă).

Usturoiul se plantează în rânduri, la o distanță de cel puțin 20 cm. Plantați cățeii obligatoriu vertical.

Adâncimea brazdelor trebuie să fie de 10 cm, pentru ca toţi cățeii se fie protejați de îngheț. Patul, unde ați plantat usturoiul, se recomandă să fie mulcit cu paie sau iarbă uscată şi să înlăturați acoperământul de îndată ce se topește zăpada.

Vizualizări: 1,580

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: