Transalpina rămâne deschisă și în această lună. Condiția!

Cea mai înaltă șosea din România mai rămâne deschisă până la sfârșitul acestei luni. Condiția este ca vremea să permită acest lucru. Drumarii fac revizia în fiecare zi pe Transalpina și anunță că încă poate fi tranzitată și în această perioadă. Chiar dacă a fost anunțată vreme rece la munte, în zona montană a județului Gorj nu sunt așteptați fulgi de nea în aceste zile.

Turiștii încă se pot bucura de una dintre cele mai spectaculoase șosele din lume. Pe Transalpina, se poate circula în continuare. Șoseaua va fi închisă la finalul acestei luni sau mai devreme dacă va impune vremea acest lucru.

Reprezentanții Secției de Drumuri Naționale Târgu Jiu au anunțat că tronsonul de drum între stațiunea Rânca și Obârșia Lotrului poate fi parcurs fără probleme și în această perioadă.

„Valul acesta de frig nu o să aducă precipitații în zona montană a județului Gorj. Pe Transalpina se circulă în continuare în condiții de siguranță. Va rămâne deschisă până când vor apărea primele semne ale iernii: lapoviță, ghețuș, pentru că, pentru conducerea CNAIR și DRDP Craiova, viețile omenești sunt mult mai importante și nu se pot cuantifica nici în bani sau alte bunuri așa că siguranța oamenilor va fi pe primul loc și pentru noi. Noi facem revizia în fiecare zi. Monitorizăm zona permanent”, a spus Cristi Tudor, reprezentant al SDN Târgu Jiu.

Anul trecut, Transalpina a fost închisă pe 22 octombrie.

Vizualizări: 1,328

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: