Dacia Duster, pe locul al doilea în Europa la vânzări

Unul dintre modelele produse de Dacia la Mioveni a reuşit o performanță istorică pentru Dacia în Europa, în luna august. Modelul Duster al producătorului autohton Dacia a ajuns al doilea cel mai vândut automobil din Europa, în acelaşi clasament Sandero fiind pe locul patru la înmatriculări,  dar ambele cu cu cele mai multe înmatriculări în segmentele lor

Dacia este unul dintre puținii constructori europeni care continuă să înregistreze creșteri ale înmatriculărilor pe principalele piețe europene, în contextul în care un cumul de factori economici și legislativi a condus la o scădere a numărului total de mașini comercializate.

Astfel, Dacia Duster a fost SUV-ul cu cele mai multe înmatriculări din Europa în luna august, cu 19.451 de unități, în urma unei creșteri consistente de 10.8%. Între timp, Dacia Sandero a fost subcompacta cu cele mai multe înmatriculări din Europa în luna august cu un total de 17.764 de unități, în urma unei creșteri de 2.5%.

Astfel, Duster și Sandero sunt două dintre cele numai 9 modele din top 25 care au înregistrat o creștere a înmatriculărilor în luna august.

Pe primul loc în clasamentul european, indiferent de segment, a fost, ca de obicei, Volkswagen Golf. Compacta germană a avut 26.411 clienți noi, în scădere cu aproape 24%, și a fost urmată în clasamentul general de Duster.

Podiumul european este completat de Volkswagen T-Roc cu 18.262 de unități (+27.8%), în timp ce locul patru i-a revenit lui Sandero. Volkswagen Polo și Renault Clio au înregistrat scăderi semnificative și au coborât pe locurile 5 și 6, fiind urmate de Skoda Octavia cu o creștere de 0.7%. Volkswagen Tiguan, Opel Corsa și Renault Captur completează topul primelor 10 modele.

În ansamblu, piața europeană a scăzut în luna august cu 8.7%, la 1.070.276 de unități. Aceasta scădere are drept cauză principală introducerea testelor WLTP, care a determinat constructorii să înmatriculeze un număr semnificativ de unități pentru a elimina de pe stoc unitățile care nu erau conforme cu noile teste de emisii.

De asemenea, scăderile înregistrate de unele modele precum Golf, Clio sau Captur au drept cauză iminenta lansare a unor noi generații.

Vizualizări: 1,418

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Tendințe:

Citește și: