Cum ne bucurăm mai mult timp de fructele de pădure proaspete

Fructele de pădure proaspete sunt alimente recomandate în cadrul unei diete sănătoase, nu doar pentru conţinutul lor caloric inferior, ci şi pentru efectele pozitive pe care au asupra sănătăţii organismului. Acum la  sfârşitul verii, fructele de pădure sunt disponibile din abundenţă.

Antioxidanţii regăsiţi în afine, mure, zmeura sau coacăze protejează împotriva multor tipuri de cancer şi ajută la menţinerea sănătăţii cardiovasculare.  Nu doar antioxidanţii din belşug justifică un consum bogat de fructe de pădure, ci şi alţi nutrienţi vitali din compoziţia lor naturală precum vitamina C, acid folic, fibre sau potasiu. Există foarte multe moduri de a consuma fructele de pădure, în salate de fructe, sucuri naturale, deserturi şi chiar supe sau băuturi sofisticate.

Alegerea fructelor de pădure sănătoase

Înainte să le consumaţi ca atare sau să le includeţi în preparate culinare sănătoase şi gustoase, este important să aveţi în vedere alegerea şi păstrarea corectă a fructelor de pădure. Când le cumpăraţi, alegeţi fructe de pădure care nu sunt ţinute în condiţii de umezeală, nedeformate şi lipsite de pete maronii. Fructele de pădure pătate de sucul propriu nu sunt cele mai bune alegeri, întrucât fie au fost transportate şi depozitate necorespunzător, fie au depăşit stadiul optim de coacere şi au început deja să se altereze. Acordaţi o atenţie sporită şi punctelor mucegăite, întrucât mucegaiul se formează şi se extinde cu rapiditate pe suprafaţa fructelor de pădure. Analizaţi şi recipientele în care sunt vândute, iar dacă observaţi zone cu mucegai, renunţaţi să le cumpăraţi.

Păstrarea şi conservarea fructelor

Cât despre păstrarea acestor fructe sănătoase pentru a fi consumate în stare proaspătă, este important să le introduceţi la frigider nespălate, într-un recipient închis. Perisabilitatea fructelor de pădure este rapidă, de aceea nu trebuie să le consumaţi mai târziu de 3-4 zile de la cumpărare. O soluţie pentru conservarea fructelor de pădure pe termen lung este să le congelaţi. Întindeţi fructele pe o tavă, introduceţi-le la congelator până îngheaţă complet şi apoi depozitaţi-le în pungi închise etanş, etichetate cu data la care au fost împachetate. Le puteţi păstra astfel câteva luni, şi le puteţi consuma fără să vă puneţi sănătatea în pericol.

Vizualizări: 169

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: