TOP 5 Condimente care ne fac pielea mai frumoasă

„Frumuseţea vine din interior” e o sintagmă des folosită, dar puţini ştiu că există anumite produse care ne ajută la acest capitol, dacă sunt consumate în hrana zilnică. Foarte multe ingrediente pe care le folosim la preparatele culinare ne influenţează în mod direct aspectul exterior. Studii realizate recent demonstrează că mirodeniile promovează sănătatea şi bunăstarea organismului printr-o serie de acţiuni care inhibă dezvoltarea bolilor degenerative.

O piele perfectă, fără pete şi iritaţii este un aspect important al frumuseţii oricărei persoane. Pielea sănătoasă e şi unul dintre cele mai importante indicii ale stării noastre de sănătate. De aceea e important să ştim care sunt condimentele cu care ar trebui să ne aromatizăm hrana pentru ca aceasta să fie sănătoasă mereu. 

Cimbrul

Utilizat în medicina naturistă pentru stimularea digestiei sau tratarea acceselor de tuse, cimbrul este si un condiment popular în numeroase bucătării ale lumii, graţie gustului foarte plăcut. Condimentul se remarcă prin proprietăţile sale antibacteriene şi antifungice, care protejează pielea de erupţii şi alte afecţiuni dermatologice.

Scorţişoara

Un condiment cu adevărat miraculos pentru frumuseţe şi sănătate, scorţişoara conţine cea mai mare cantitate de antioxidanţi în rândul condimentelor, ajutând şi la pierderea mai rapidă în greutate. Scorţişoara mai este folosită şi la conceperea unor tipuri de luciu de buze sau ruj, întrucât condimentul ajută la creşterea în volum a buzelor, printr-o reacţie uşoară de inflamare a pielii sensibile de la acest nivel.

Chimionul

Chimionul este un remediu natural excelent împotriva indigestiei. Condimentul contribuie şi la reechilibrarea apetitului alimentar, la eliminarea toxinelor din corp, energizarea organismului, tratarea infecţiilor şi întărirea sistemului imunitar. Întrucât detoxifică eficient corpul, chimionul ajută la curăţarea pielii şi la prevenirea afecţiunilor cutanate.

Hreanul

Hreanul este un condiment bogat în compuşi fitochimicali, antioxidanţi, vitamina C, sodiu, fier, mangan, zinc, magneziu, potasiu, vitamina A, complexul de vitamine B, fibre, proteine, cupru si calciu. Toate aceste substanţe ajută în prevenirea şi tratarea inflamaţiilor pielii, a infecţiilor virale şi bacteriene, a bolilor respiratorii, tulburărilor digestive şi a durerilor diverse.

Pătrunjelul

Pătrunjelul este o sursă importantă de nutrienţi, precum vitamina C, manganul, calciul şi potasiul. Pătrunjelul este utilizat şi în cadrul mai multor tratamente pentru sănătatea şi frumuseţea pielii. Cantitatea bogată de vitamina C stimulează producţia de colagen, iar alte substanţe conţinute de pătrunjel reglează producţia de sebum, curăţă porii şi ameliorează simptomele ochilor obosiţi. Tot vitamina C din pătrunjel hrăneşte celulele pielii, reducând aspectul neplăcut al liniilor fine, cicatricilor, porilor dilataţi şi al petelor. Astfel, pătrunjelul contribuie masiv la regenerarea celulară a ţesutului cutanat, ce permite menţinerea aspectului uniform, tânăr şi sănătos al pielii.

Vizualizări: 161

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: