Cum plimbă o primărie oamenii prin procese

Un bărbat de 72 de ani din satul Urechești, comuna Drăguțești, acuză primăria din localitate că își bate joc de oamenii care își solicită drepturile în instanță. Mai exact, bărbatul susține că primăria ascunde sau scoate la iveală documente după bunul plac și în funcție de interese atunci când cetățenii se îndreaptă către judecători pentru dobândirea drepturilor.

Constantin Vlădoiu a lucrat o viață întreagă în comuna Drăguțești ca dulgher. Acesta a moștenit de pe urma tatălui în jur de cinci hectare de pădure. Ca să intre însă în posesie, în 2006 a dat în judecată primăria Drăguțești fără ca ceilalți membri ai familiei să-și solicite și ei drepturile. ”Înainte să dau primăria în judecată am mers personal la sora mea și la ceilalți doi nepoți ai mei și le-am comunicat ce vreau să fac. Mi-au spus atunci și am și scris de ei că nu vor nimic din moștenire, că nu le trebuie nimic și că să-i dau în judecată și să plătesc eu tot”, a spus Constantin Vlădoiu din Urechești. Cert este că în 2008 bărbatul a moștenit cu acte în regulă cele cinci hectare de pădure și a beneficiat de ele după bunul plac, ca orice proprietar cu drepturi depline.
Necazul bărbatului a început însă în 2014 când s-a trezit dat în judecată de sora lui pentru a-i da și ei jumătate din moștenirea primită, aceasta anexând la dosar o cerere despre care a spus că a depus-o la primărie de la bun început, respectiv 2006. ”Dacă au știut de această cerere trebuia să o depună la dosar de la bun început. Această cerere nu a existat de la bun început ori dacă a existat înseamnă că sunt niște incompetenți. Fostul primar Modroiu era în fruntea primăriei la vremea respectivă. Eu nu am refuzat să-i dau surorii mele ce i se cuvine, din contră are și ea drept, dar cei de la primărie au făcut o mare greșeală și am făcut deja cerere și o să mă adresez Curții Superioare a Magistraturii pentru că eu am cheltuit foarte mulți bani prin procese”, a spus Constantin Vlădoiu.
Fostul primar Ion Modroiu a declarat că a el a văzut acea cerere în original, dar nu-și explică de ce nu a ajuns la instanță de la bun început. ”Eu am văzut cererea respectivă pentru că m-au chemat și pe mine pe la Poliție să spun dacă am văzut acea cerere, dacă am scris pe ea. E normal să o avizez dacă vine la mapă, am văzut cererea în original, dar nu știu de ce primăria nu a trimis-o la instanță când s-a judecat primul proces. Toate aceste lucruri s-au întâmplat pe finalul mandatului meu. Eu îmi aduc aminte faptul că atunci când s-a judecat cu primăria pentru punerea în posesie, acest domn a depus niște acte prin care ceilalți moștenitori renunțaseră la moștenire”, a spus Ion Modroiu, fostul primar al comunei Drăguțești.
Instanța a decis în 2015 să se împartă moștenirea în baza cererii formulate de sora bărbatului.

Vizualizări: 390

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: