Specializare nouă la Liceul Teologic din Târgu Jiu

Absolvenţii claselor a VIII-a care vor să lucreze ca restaurator de monumente istorice au acum această posibilitate dacă vor decide să urmeze cursurile preuniversitare la Liceul Teologic din Târgu Jiu, la specializarea "Patrimoniu Cultural". Unitatea şcolară vine în întâmpinarea absolvenților de gimnaziu cu trei clase de a IX-a, având şi o nouă specializare, respectiv "Teologie Ortodoxă-Muzică Bisericească". La finalizarea studiilor liceale, absolvenţii acestei specializări vor primi un atestat în baza căruia vor putea lucra ca şi cântăreţ la biserică.

Liceul Teologic din Târgu Jiu se află an de an printre unitățile fruntașe la nivel de județ în privința promovabilități examenului de bacalaureat, asta grație actului educațional de calitate desfășurat de dascălii din unitate. Mulți dintre absolvenții specializării filologie, după ce au finalizat studiile universitare, au devenit profesori, iar în prezent predau la școli din județ, unii chiar la Liceul Teologic. "Absolvenții de gimnaziu ar trebui să aleagă liceul nostru, mai ales că în ultimii ani am fost un liceu care am avut foarte multe și foarte bune rezultate la olimpiadele şcolare, iar la olimpiadele de specialitate pe religie suntem unicul liceu din județul Gorj. Un copil care doreşte să se aprofundeze în studierea religiei numai aici o poate face. Liceul dispune de toate dotările necesare, astfel că tinerii beneficiază de cele mai bune condiţii. Totodată, prin seriozitatea colegilor, prin dăruirea şi munca depusă, elevii, la absolvire, vor avea o pregătire foarte bine întemeiată", a declarat Gheorghe Benegui, directorul adjunct al Liceului Teologic din Târgu Jiu.

Oferta educaţională
În anul şcolar 2016-2017, Liceul Teologic din Târgu Jiu pune la dispoziţia absolvenţilor de gimnaziu trei clase de a IX-a. În oferta educaţională este şi o specializare nouă, "Muzică Bisericească". "În planul de şcolarizare aprobat de Inspectoratul Școlar Județean avem trei clase de a IX-a. Două pe profilul Filologie, unde sunt disponibile 56 de locuri, cu repartiţie computerizată, şi una de profil Teologie, cu cele două specializări: Muzică Bisericească, 14 locuri, și Patrimoniu Cultural, tot 14 locuri. Elevii care vor absolvi aceste specializări, mai ales cei de la profilurile vocaţionale, vor putea găsi un loc de muncă foarte ușor. Cei de la Filologie pot urma o facultate, pe orice specializare. Cei de la profilul Patrimoniu Cultural la sfârșitul claselor a XII-a vor primi un atestat în funcţia de restaurator de monumente istorice, iar cei de la Muzică Bisericească un atestat în baza căruia pot fi cântăreţ la biserici", a precizat directorul adjunct al Liceului Teologic din Târgu Jiu, Gheorghe Benegui.
Înscrierea în clasa a IX-a la Liceul Teologic se va putea face în perioada 23-24 mai. Probele de aptitudini se vor desfăşura în perioada 25-28 mai.

Galerie foto


Vizualizări: 2,079

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: