Profesorii ameninţă cu boicotarea examenelor

Profesorii gorjeni anunţă proteste de amploare. Cadrele didactice spun că îşi vor striga nemulţumirile, în capitală, chiar cu 4 zile înainte de alegerile locale. Mai mult, nu exclud boicotarea examenelor şcolare şi neîncheierea mediilor elevilor. Nemulţumirile sunt legate în primul rând de legea salarizării.

Peste 100 de profesori, membri ai sindicatelor din învăţământul gorjean, vor participa pe 1 iunie la un marş de protest, alături de alte 20 de mii de sindicalişti din ţară. ”Vom începe cu un miting și un marș în București pe data de 1 iunie, organizat de Federaţia Sindicatelor Libere din Învățământ. De la județul Gorj vor merge două autocare de la ambele sindicate. Noi nu avem nimic cu nimeni din celelalte categorii de bugetari, dar tot bugetari suntem și noi, tot la fel de importantă este și activitatea pe care o desfășoară cei din învățământ și mi se pare normal ca și cadrelor didactice să li se mărească salariile”, a spus Constantin Huică, preşedintele USLI Gorj.
În ultima vreme, salariile anumitor categorii de bugetari au crescut, însă ultima creştere a veniturilor profesorilor a fost înregistrată anul trecut. ”Dacă vor fi solicitări din partea cadrelor didactice vom merge și mai mulți. Anul trecut, salariile din învățământ au crescut cu 25,27%, dar a uitat că salariile din aparatul central, indemnizaţiile parlamentarilor s-au dublat”, a spus Constantin Huică, preşedinte USLI Gorj.
Printre revendicările cadrelor didactice se numără: stoparea depăşirii numărului de preşcolari şi elevi la grupe şi clase, a agresiunilor fizice şi verbale asupra profesorilor, nedecontarea navetei, inexistenţa dreptului legal al personalului didactic cu vechime de cel puţin 34 de ani de a se pensiona la cerere, cu 3 ani înainte de pensionare, fără diminuarea venitului din pensie.

Vizualizări: 843

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: