Puteţi vizita casa eficientă energetic la care au lucrat şi studenţi gorjeni

Prototipul de casă solară cu care echipa României a participat în 2014 la competiția internațională Solar Decathlon a fost reconstruit în București și se află acum pe lista obiectivelor participante în cadrul evenimentului Noaptea Muzeelor 2016 ca EFdeN—Casa din Vitrină.
Sâmbătă, 21 mai 2016, între ora 21.30-06.00, casa va fi deschisă publicului, voluntarii EFdeN oferind tururi de prezentare vizitatorilor. De asemenea, se vor organiza și patru jocuri de tip 'treasure hunt', la care câștigătorii vor fi premiați. Programul desfășurat în interiorul casei este completat de cel din Campus Hub, spațiul verde aferent prototipului, unde invitații vor putea urmări proiecții video despre responsabilizare socială, sustenabilitate și conștientizare, chiar pe fațada casei. Parteneri ai acestei seri sunt Calif, care va dona profitul obținut în urma campaniei 'Dondurma iei, plătești...cât vrei' către George Baltă, prin intermediul Fundației Olimpice Române și Asociației UP&GO, dar și 3DSelfie, la standul cărora vizitatorii vor putea fi scanați și imprimați 3D.
Andreea Nae, coordonator Comunicare EFdeN, a spus care sunt obiectivele grupului: „În 2016 ne propunem să îndeplinim obiective care țin de educație, dar și organizatorice. În prima parte a anului am reușit deja să recrutăm încă 60 de membri, echipa fiind acum formată, în egală măsură, de fete și băieți dispuși să muncească pentru acest proiect. Tot anul acesta ne propunem să ne calificăm la competiția Solar Decathlon Middle East, ce va avea loc în Dubai, iar în 2020 dorim să organizăm o ediție Solar Decathlon și în București, aducând prestigiu țării și locuitorilor săi”.
Nae a spus şi cine sunt cei care au făcut acest proiect: „Suntem un grup de studenți de la 5 universități din București, pasionați de arhitectură, inginerie, management și comunicare. Am proiectat, construit, transportat 2500 km, asamblat în doar 12 zile și reasamblat o locuință solară, confortabilă și sigură, inteligentă și sustenabilă, eficientă energetic, care își produce singură energia. Pe scurt — o locuință a viitorului, aflată în prezent în București, acum deschisă publicului larg”.
EFdeN a reprezentat România în finala competiției internaționale Solar Decathlon Europe 2014 din Franța, alături de 19 echipe din 15 țări și 4 continente, iar în 2016 a deschis Centrul de Cercetare a Condițiilor de Confort din România. Cu 7 obiective îndeplinite și multiple premii naționale și internaționale, studenții se pregătesc de realizarea a încă 11 alte obiective, inclusiv participarea la următoarea ediție a competiției. (A.A.)

Galerie foto



Vizualizări: 274

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: