Unul dintre cei mai bogați oameni din lume a angajat un tânăr de 14 ani

Elon Musk a angajat un tânăr de 14 ani în cadrul SpaceX, una dintre cele mai cunoscute companii din lume. Tânărul recrut a trecut cu succes de toate probele de recrutare urmând să devină inginer de software.

Deși pare greu de crezut, cel mai recent recrut al SpaceX e un tânăr de 14 ani care a trecut de procesul de recrutare „extrem dificil din punct de vedere tehnic”. Kairan Quazi, în vârstă de 14 ani, e foarte încântat de oportunitatea de a lucra în cadrul SpaceX.

„Mă voi alătura celei mai mișto companii din lume, drept inginer software în echipa Starlink,” a scris Quazi pe profilul de LinkedIn, scrie Business Insider.  „E una dintre rarele companii care nu au considerat vârsta mea drept un barometru pentru maturitate și abilități,” a continuat Quazi.

Quazi a scris mesajul pe LinkedIn la scurt timp după ce a absolut Facultatea de Inginerie, din cadrul Universității Santa Clara. El a devenit astfel și cel mai tânăr absolvent al facultății. Quazi se va muta din Pleasanton, California, SUA, alături de mama sa, pentru a începe munca la SpaceX, în sediul din Redmond, Washington.

„La vârsta de 2 ani, Quazi deja vorbea în fraze complete și corecte. Până a ajuns la grădiniță, deja discuta știri auzite la radio cu educatoarele sale. După ce a descoperit că temele pe care le primea în clasa a 3-a erau prea simple, Quazi a primit ajutor din partea părinților. La vârsta de 9 ani a fost înscris la un colegiu local.  În același an, a participat la un test IQ, unde a avut rezultate mai mari decât 99.9% din populație. Peste doar câteva luni, a primit un internship în departamentul de inteligență artificială din cadrul Intel Labs. La 11 ani, s-a transferat la Universitatea Santa Clara, pentru a studia informatică”, scriu cei de la SpaceX despre performanțele noului recrut.

Anul trecut, înainte de job, Quazi a petrecut 4 luni în cadrul Blackbird.AI. Compania se specializează pe inteligența cibernetică. În cadrul firmei, Quazi a ajutat la crearea „unui flux de detectare a anomaliilor statistice”. Acesta era folosit pentru a descoperi dacă un anumit conținut de pe rețelele de socializare a fost manipulat.

„E visul meu să am o carieră în care am de-a face cu obstacole interesante. Și să particip la inovații radicale, pentru binele comun,” a scris Quazi pe profilul de LinkedIn.

Starlink e serviciul de Internet prin sateliți, oferit de SpaceX. Acesta a devenit disponibil în numeroase zone izolate din lume, precum Ucraina. În același timp, sistemul a fost criticat de experți. Unii consideră că poate accentua poluarea luminoasă de pe orbită. În plus, poate îngreuna studiile astronomice din acest motiv.

Vizualizări: 1,233

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Tendințe:

Citește și: