Mesajul APIA Gorj pentru fermierii care depun cererile unice de plată

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a informat vineri că până la acest moment au fost depuse în cadrul Campaniei de primire a Cererilor Unice de Plată în anul 2019 un număr de 55.515 cereri, pentru o suprafaţă de 153.668 hectare.

La nivelul Centrului Judetean Gorj al APIA, s-au primit 826 cereri, pentru o suprafaţă de 2098 hectare, reprezentând 84,37% din numarul de 979 cereri programate pentru aceasta perioadă.

Cererile se depun la Centrele județene APIA în cazul fermierilor care solicită o suprafaţă mai mare de 50 hectare teren agricol şi la centrele locale în cazul fermierilor care solicită o suprafaţă mai mică sau egală cu 50 hectare teren agricol.

Reamintim că depunerea Cererilor Unice de Plată în cadrul Campaniei 2019 se va încheia la data de 15 mai 2019, în conformitate cu prevederile OMADR nr.69/2019, iar cei care nu se prezintă până la acest termen nu vor beneficia de sprijinul financiar acordat de APIA.

„Fermierii sunt rugați pe această cale să se prezinte la data și ora la care sunt programați conform invitației primite pentru a se putea utiliza eficient timpul pe care APIA l-a rezervat pentru primirea Cererilor în Campania 2019, precum și pentru a se evita aglomerarea din ultimele zile de depunere şi pentru a nu îngreuna procesul de primire a cererilor unice de plată”, arată un comunicat al APIA Gorj.

Sprijinul financiar este finanţat din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA), din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) şi de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

Vizualizări: 1,630

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: