Fermierii vor depune la APIA o singură Cerere de Plată - comunicat

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) – Centrul Judetean Gorj informează că, în conformitate cu prevederile OMADR nr.69/2019, în perioada 01 martie – 15 mai 2019, la Centrele judeţene/locale APIA şi al Centrul Municipiului Bucureşti, se vor depune Cererile Unice de Plată în cadrul Campaniei 2019.

Fermierii vor depune la APIA o singură Cerere Unică de Plată, chiar dacă aceştia utilizează suprafeţe de teren în diferite localităţi sau judeţe!

Cererile se vor depune la Centrele județene APIA în cazul fermierilor care solicită o suprafaţă mai mare de 50 hectare teren agricol şi la centrele locale în cazul fermierilor care solicită o suprafaţă mai mică sau egală cu 50 hectare teren agricol.

Arendatorul, concedentul, locatorul şi/sau comodantul nu beneficiază de plăţi pentru terenul/animalele arendat(e), concesionat(e) închiriat(e) și/sau împrumutate spre folosință.

Reamintim că România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene, beneficiază de fonduri europene, prin aplicarea schemelor de plăţi/măsurilor de sprijin/ajutoarelor naționale tranzitorii, ca mecanisme de susţinere a producătorilor agricoli, respectiv:

- schema de plată unică pe suprafaţă (SAPS), plata redistributivă, plata pentru practici agricole benefice pentru climă şi mediu, plata pentru tinerii fermieri, plata pentru micii fermieri, schema de sprijin cuplat în sectorul vegetal și zootehnic,

- măsurile compensatorii de dezvoltare rurală: Măsura 10 - Agro-mediu şi climă, Măsura 11 - Agricultura ecologică, Măsura 13 - Plăţi pentru zone care se confruntă cu constrângeri naturale sau alte constrângeri specifice (PNDR 2014-2020),

- ajutoarele naţionale tranzitorii (ANT) care se acordă în sectorul vegetal şi zootehnic.

Pentru a utiliza eficient timpul pe care APIA l-a rezervat pentru primirea Cererilor în Campania 2019, rugăm fermierii să se prezinte la data și ora la care sunt programați conform INVITAȚIEI primite.

În ce privește numărul de fermieri ce vor fi controlați pe teren în anul 2019, având în vedere rezultatele controalelor din anul 2018, APIA preconizează o scădere a acestora. Acest număr este variabil și depinde în mare măsura de numărul de scheme solicitate de fermieri și de riscuri.

Precizăm că pe fluxul de selectare la control, fermierii care au modificări ale cererilor de sprijin față de anul anterior pot fi selectați la control și în anul curent cu o probabilitate mai mare față de cei care nu au modificări ale cererilor unice de plată.

La nivelul APIA Centrul judetean Gorj, cererile unice de plata se depun astfel:

 cererile cu suprafete peste 50 ha se depun la Centrul judetean – Serviciul Autorizare Plati;

 cererile pentru sector zootehnic se depun la Centrul judetean - Serviciul Masuri de Sprijin;

 cererile cu suprafete sub 50 ha se depun la cele 6 centre locale carora le sunt arondate localitatile din judet, respectiv:

CL TG-JIU: Arcani, Balanesti, Balesti, Bilteni, Bumbesti-Jiu, Danesti, Dragutesti, Farcasesti, Lelesti, Negomir, Pestisani, Rovinari, Runcu, Schela, Stanesti, Telesti, Tg-Jiu, Tismana, Turcinesti, Scoarta;

CL TG-CARBUNESTI: Tg-Carbunesti, Ticleni, Saulesti, Vladimir, Rosia de Amaradia, Prigoria, Albeni, Bengesti-Ciocadia, Licurici, Berlesti, Barbatesti, Jupinesti, Turburea, Aninoasa

CL NOVACI: Alimpesti, Baia de Fier, Bumbesti-Pitic, Crasna, Musetesti, Novaci, Polovragi, Sacelu

CL MOTRU: Glogova,Ciuperceni, Godinesti, Slivilesti, Dragotesti, Matasari, Samarinesti, Catunele, Calnic, Vagiulesti, Motru, Pades

CL HUREZANI: Logresti, Capreni, Stejari, Danciulesti, Bustuchin, Cruset, Hurezani, Stoina

CL TURCENI: Bolbosi, Borascu, Branesti, Ionesti, Plopsoru, Tintareni, Turceni, Urdari;

Vizualizări: 1,140

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: