Cum poţi semăna busuiocul de pervaz pentru gătit

Busuiocul este o plantă pretențioasă și solicitantă, fiind extrem de fragilă, dar nu este chiar atât de greu de cultivat. Dacă se respectă regulile principale și se folosesc unele secrete ale grădinarilor experimentați puteţi avea busuioc de gătit pe pervazul bucătăriei.

Cea mai simplă metodă este cea de cultivare în sticlă şi veți obține o tufă bogată de busuioc, foarte verde și aromată de busuioc pe pervazul locuinței. Aveți nevoie de o sticlă de plastic, cu volumul de 5 litri, tăiată în jumătate pentru că acest volum este ideal pentru creșterea și dezvoltarea sistemului radicular al busuiocului.

Mai întâi trebuie să udați substratul universal pentru răsaduri cu apă fierbinte, ca să-l decontaminați. Apoi pur și simplu semănați semințele de busuioc. Ele vor răsări mai repede în solul încălzit, durează aproximativ o săptămână.

Umeziți suprafața semințelor cu apă, folosind pulverizatorul și acoperiți-le cu folie alimentară care va fi fixată pe marginile sticlei. Puneți sticla într-un loc cald și luminos iar pervazul însorit se potrivește perfect. Când vor apărea lăstarii, trebuie să presărați solul dintre ei cu un amestec format din 5 părți de nisip și o parte de cenușă de lemn — pentru prevenirea putregaiului rădăcinii.

Busuiocul crește excelent pe pervazurile însorite, rezultând tufe mari, bogate și aromate.

Vizualizări: 703

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: