Cum fertilizaţi gropile în care plantați roșiile

Roșiile se plantează în luna aprilie, dar pentru a obţine legume sănătoase trebuie să ştiţi anumite secrete, pentru că roşia este o cultură destul de pretențioasă. Ca să-i asigurați nutrienții necesari plantei trebuie să știți ce să puneți în gropi atunci când plantați roșiile.

Folosirea îngrășămintelor naturale cu fosfor și potasiu în timpul pregătirii lotului pentru roșii este obligatorie. Orice sol are nevoie de aceste minerale şi necesită îngrășăminte organice și azot, care se găsesc în cantități mari în găinațul păsărilor.

Dacă aveți o grămadă de astfel de îngrăşământ în curte, care a fermentat pe parcursul unui an, răspândiți-o pe parcele. Cenușa de lemn și compostul aduc şi acestea multe beneficii solului și viitoarelor legume. Pământul nu va fi numai pregătit excelent pentru plantarea roșiilor, ci va fi și ușor, afânat.

Primăvara, cu 24 ore înainte de plantarea răsadurilor, trebuie să adăugați soluție slabă de permanganat de potasiu și soluție de drojdie, 10 g de drojdie proaspătă la 10 litri de apă stătută în sol. Îngrășământul din drojdie trebuie să se infuzeze pe parcursul a 24 ore.

În timpul plantării roșiilor turnați-l în fiecare groapă, doza aproximativă este 220 ml. În groapa de plantare, în care se va dezvolta tufa de roșii, este necesar să puneți şi coji zdrobite de ouă care contribuie la hrănirea plantei.

O sursă excelentă de potasiu pentru plante este cenușa, care poate fi obținută prin arderea paielor, ierbii uscate sau tulpinilor de floarea-soarelui. Puneți câte 100 g de cenușă uscată în fiecare groapă de plantare.

După ce răsadurile vor fi plantate, fiecare loc de plantare trebuie presărat cu cernoziom sau compost, nu mai mult de un praf.

Vizualizări: 1,924

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: