Cum cureţi pesticidele de pe fructe cu ingrediente din bucătărie

Unele fructe pot să îţi facă rău și nu trebuie să le consumi fără a le curăța de substanțele chimice folosite în tratarea lor. Pentru acest lucru nu ai nevoie de detergenţi, ci de anumite ingrediente secrete din bucătăria ta.

Pe tot parcursul anului trebuie să fim atenți la produsele pe care le cumpărăm de oriunde pentru că multe dintre ele sunt tratate cu pesticide. Peste tot se găsesc și fructe la care poftim dar majoritatea conţin şi pesticide.

Poți îndepărta substanțele nedorite foarte rapid la tine acasă cu ajutor unor ingrediente din bucătăria ta. Mai exact, ai nevoie de o soluție formată din: oțet alimentar, bicarbonat de sodiu și puțină apă caldă. Trebuie să lași fructele în soluție pentru câteva secunde, ulterior să le clătești bine cu apă şi vei vedea cum apa în care le-ai spălat își va schimba culoarea.

ANSVSA a dezvăluit că strugurii și roșiile conțin între două și șapte pesticide, iar în 98% din mostrele de cartofi și mere a fost descoperită cel puțin o de substanță periculoasă. Toți oamenii trebuie să fie atenți la ce cumpără și la modul în care spală produsele.

Legumele și fructele cu cele mai multe pesticide sunt: cartofii, merele, nectarinele/ piersicile, strugurii, roşiile/ rosiile cherry, căpșunele, castraveții, ardeiul gras, cireșele şi chiar şi țelina.

Legumele și fructele cu cele mai puține pesticide sunt, conform informării ANSVSA: avocado, porumb, varză, ceapă, sparanghel, vinete,  ananas, mango, papaya, kiwi şi pepene galben.

Vizualizări: 1,439

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: