Ce faci dacă ai cumpărat arahide prea sărate

Dacă ai nevoie de arahide pentru prăjituri, dar nu ai în casă decât arahide sărate din comerț, există o soluție. Există o serie de trucuri pentru a putea folosi cu succes nuci, alune şi prăjituri la gătit sau atunci când faci prăjituri şi ar fi bine să le cunoşti.

Dacă alunele sau arahidele sunt prea sărate pentru prăjitura ta, ţine-le în apă fierbinte timp de 2 – 3 minute, apoi scoate-le cu o strecurătoare, clătește-le cu apă rece și pune-le într-o tavă la cuptor, să le usuci.

După ce au desărat arahidele fii atentă când le coci în cuptor să nu le arzi. Datorită conținutului mare de ulei, ele se încing și se ard repede. Nu trebuie să le ții mai mult de 5 minute.

Dacă vrei să pui arahide sau alune la blender folosește o cantitate mică și presară puțin zahăr peste ele. Cristalele de zahăr vor împiedica miezul de alune sau arahide să se lipească și să fie greu de folosit la creme sau la prăjituri.

Dacă râșnești alune sau arahide, din cauza uleiului pe care îl conțin, vei obține un fel de pastă greu de folosit. Ține miezul în frigider înainte, presară puțină făină pe ei și apoi râșnește-l şi va merge mult mai repede.

Nucile sau semințele sunt perfecte pentru brioșe, checuri, pâine și alte produse de patiserie. Dar când spargi nuci, nu le poți adăuga pur și simplu în aluatul crud, pentru că se lasă la baza blatului. Mai întâi trebuie să le coci 3 minute la cuptor, să le lași să se răcească și apoi să le presari cu puțină făină. Astfel, nucile vor rămâne în partea de sus a blaturilor.

Vizualizări: 956

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: