Îngrășământul necesar pentru dezvoltarea căpățânilor de usturoi

Pentru a obţine o recoltă bună de usturoi în grădina proprie trebuie să ştiţi cum se realizează fertilizarea primăvăratică a usturoiului. Cultura de usturoi are nevoie de azot ca să ofere o recoltă bogată.

Solul este fertilizat de regulă toamna sau primăvara cu compost sau humus, înainte de plantarea usturoiului, dar apa de ploaie și cea rezultată din topirea zăpezii determină pătrunderea lui în straturile mai profunde, iar stratul superficial rămâne sărac în nutrienți și trebuie fertilizat. Se poate folosi ureea pentru fertilizarea usturoiului sau amoniacul care reprezintă o sursă bună de azot, este asimilat repede de plante și simultan le apără de dăunători și ciuperci.

Aveţi nevoie doar de două linguri de amoniac 10% şi de 10 litri de apă stătută. Amestecați apa stătută și amoniacul şi, înainte de fertilizare udați parcela de usturoi cu apă stătută. Apoi udați-o abundent cu soluția de amoniac, folosind stropitoarea (stropind și firele de usturoi).

După doar câteva zile de la această fertilizare veți observa că firele de usturoi devin mai verzi și încep să crească rapid.

Vizualizări: 5,837

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: