Cum s-a votat acolo unde primarii joacă la mai multe partide

Mai mulți primari din Gorj au jucat la două capete în campania electorală pentru alegerile europarlamentare. Deși erau la un partid, au făcut propagandă pe față altui partid. Să vedem cât de mult a influențat asta electoratul.

Primarul liberal din Bălești, Mădălin Ungureanu, s-a afișat cu PSD, fiind prezent chiar la întâlnirea electorală cu premierul Dăncilă, la Târgu Jiu. Electoratul nu s-a lăsat influențat. PSD a luat la Bălești 28%, sub media județeană, în timp ce PNL a luat 28%, peste media județului. Scoruri bune au luat USR-PLUS (peste 13%) și Pro România (aproape 11%).

La Drăguțești, acolo unde primarul ALDE a făcut campanie pentru PSD, s-a cunoscut asta. PSD a obținut peste 40% din voturi, iar ALDE doar 5%.

La Turcinești, primarul liberal Modrea s-a afișat și el la ședința cu Dăncilă. Electoratul a votat în proporție covârșitoare cu PNL - 40%, în timp ce PSD a obținut 22,5%.

Primarul UNPR din Albeni, Ionuț Silviu Stan, a făcut campanie partidului lui Ponta, Pro România, pentru care a adus 41% din voturi.

Și primarul liberal din Arcani s-a afișat cu PSD, voturile fiind împărțite aproape frățește, 30% PNL și 28% PSD.

Constantin Bobaru, primarul liberal din Bumbești Jiu, a fost și el la întâlnirea cu Dăncilă, dar și la o conferință de presă a PSD, pentru a spune cât l-au ajutat pesediștii. PSD a luat la Bumbești Jiu aproape 32%, mult mai mult decât PNL - 21%.

Primarul din Bustuchin, exclus din PSD, a făcut campanie pentru ALDE, partid care a luat 31% din voturi, în timp ce social-democrații au luat puțin sub 30%.

Și primarul din Cătunele, Florinel Țuilă, părea să fi bătut mâna cu liderul ALDE, Ion Iordache. Nu s-a văzut la vot, pentru că ALDE a luat în Cătunele 5%, iar PSD 37%.

Despre primarul liberal din Fărcășești, Constantin Drăgoescu, s-a auzit că ajută ALDE. La Fărcășești a fost PSD pe primul loc, cu 28%, urmat de ALDE cu 27% și PNL cu 17%.

Și primarul din Slivilești pare să fi ajutat ALDE, așa cum s-a auzit. ALDE a luat în localitate aproape 38%, față de 21% cât a luat PSD. Interesant este că primarul Sorin Bucurescu s-a internat pe perioada scrutinului, pentru că și-a spart capul.

Primarul PSD din Telești, Ion Mischie, a anunțat că va candida în 2020 de la ALDE, dar nu pare să fie o carte câștigătoare pentru Ion Iordache. ALDE a luat doar 11% în Telești, în timp ce PSD, pe mâna fostului primar Romulus Bîldea, a obținut 51%.

Rezultate la nivel de județ Gorj:

PSD - 31.96%

PNL - 23.06%

ALDE 11,33%

Alianţa 2020 USR PLUS 11.29%

PRO ROMANIA 10.02%

PMP 5.98%

PRO DEMO 1.07%

UDMR 0.67%

PSR 0.48%

PSDI 0.30%

PRU 0.88%

UNPR 0.90%

BUN 0.13%

Gregoriana Carmen Tudoran 0.65%

George Nicolae Simion 0.66%

Peter Costea 0.64%

Vizualizări: 2,207

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: