Cum să alegeți comoda sau suportul TV potrivit?

Vă gândiți la un loc corespunzător dimensiunilor televizorului dumneavoastră? Alegeți o comodă sau un suport TV adecvat, care să vă garanteze cel mai înalt confort atunci când vă uitați la televizor.

Televizoarele sunt o parte esențială a livingurilor. De aceea pentru pereții mari există mereu o soluție pentru plasarea unui televizor. O comodă TV selectată corect vă va garanta un confort maxim atunci când vă uitați la televizor și poate reprezenta o piesă de design minunată și originală. Iar dacă o comodă TV, vi se pare că ocupă mult spațiu, încercați opțiunea unui suport TV, care poate fi utilizat în diferite modalități.

Selectați tipul de comodă TV

Puteți alege între diferite tipuri de comode TV, în funcție de locul amplasării și funcționalitatea sa.

    • Comodă TV cu roți - este o piesă de mobilier flexibilă, pe care o puteți muta cu ușurință, dacă doriți să schimbați locul televizorului din cauza unui număr mare de oaspeți sau să îl așezați undeva, ca să nu fiți deranjați de reflexia luminei din geam pe ecran. O comodă TV cu roți va ameliora imediat aceste aspecte.
    • Comodă TV cu picioare - este o piesă de mobilier foarte bună. Alegeți tipul de picioare și înălțimea corespunzătoare, încât să fie aerisită partea de jos a comodei. Prezența picioarelor fac ca televizorul să fie puțin mai înalt, decât ar fi pe un stand clasic, ceea ce poate îmbunătăți confortul în timpul vizionării posturilor TV.
    • Panoul TV este un element modern care se folosește pentru a așeza televizorul nu pe perete, ci în centrul unui panou din lemn, care poate fi parte dintr-un set de mobilier și ascunde util toate cablurile nedorite în spatele acestuia. Pentru a arăta frumos și funcțional, panoul TV trebuie să fie întotdeauna mai mare decât televizorul. Puteți alege și un panou TV cu o lățime identică cu cea a televizorului, dar înălțimea să fie mereu mai înaltă.

Sursa de imagine: Dinga / Shutterstock.com

Alegeți o comodă TV de pe Biano

Funcționalitate și caracter practic

Pe lângă funcția sa estetică, comoda pentru televizor trebuie să îndeplinească și alte criterii esențiale. Spațiul de depozitare este foarte important, mai ales dacă aveți accesorii de tip DVD player, set top box, receptor, console de jocuri, joystick-uri și jocuri, care necesită stocate, pentru a fi întotdeauna la îndemână. Prin urmare, alegeți o comodă în funcție de numărul de accesorii avute, în acest caz ideale sunt comodele deschise, pentru DVD-uri sau jocuri, comodele închise se potrivesc cel mai bine. Tindeți mereu să ascundeți toate cablurile de la aparatele tehnologice, pentru a crea o atmosferă de cameră ordonată și frumoasă.

Distanța ideală dintre comoda TV și canapea

    • Nu amplasați niciodată comoda TV vizavi de fereastră.
    • Televizorul trebuie să fie așezat pe comodă la nivel cu înălțimea ochilor și a canapelei  de pe care îl veți urmări. 
    • Nu neglijați distanța de la care poate fi privit televizorul, cel mai plăcut mod de a viziona este de la o distanță de 2,5 m față de diagonală televizorului de maxim 160 cm.

Materiale

Comodele TV cel mai des fac parte dintr-un set de mobilier. Alegeți mereu materialul și culoarea, ținând cont de camera în care o veți amplasa. Gândiți-vă la model, la culoarea pordoselei și la alte accesorii din interiorul camerei. Materialul convenabil este acel care poate fi întreținut ușor și este suficient de stabil pentru a rezista la capacitatea televizorului.

    • Lemnul - cu acest material vă veți simți mai confortabil în cameră, mai încrezuți, dar veți avea și o stare de spirit bună de la parfumul specific de lemn. Are avantajul prezența pe piață a unei game largi de decoruri, de la arțar, mesteacăn, frasin, fag, stejar, anin, pin, cireșe; până la nuanțe mai închise la culoare, nuc, molid sau mahon.
    • Oțelul inoxidabil - în combinație cu alte materiale, în special cu sticlă sau lemn, devine original, stabil și ușor de întreținut. Oțelul fiind metal, are un aspect rece, de aceea este ideal în combinație cu materiale mai calde.
    • Sticla - unul dintre materialele de calitate care se potrivește perfect într-un interior modern. O piesă de mobilier din sticlă în combinație cu metal sau lemn este tipajul comodelor TV. Dezavantajul este că întreținerea, uneori, este mai solicitantă. Dacă vă hotărâți să alegeți o comodă cu blat din sticlă sau una confecționat total din sticlă, fiți convinși că asigură stabilitate pentru amplasarea televizorului.
    • Laminatul LTD - este un material dintre cele mai ieftine, ușor de întreținut și există în diverse combinații de culori și imitații din lemn. Pentru a alege o piesă de mobilier din acest material, mai întâi acordați atenție stabilității și calității marginilor lipite. Grosimea plăcii trebuie să fie de cel puțin 18 mm.
    • Plăcile MDF - sunt excelente pentru imitarea diferitelor materiale mai scumpe, lemn masiv și altele de acest tip. Dacă doriți să economisiți și să vă bucurați de un design impresionant, cu siguranță o comodă TV din acest material va fi cea mai bună alegere.

Sursa de imagine: rikur B / Shutterstock.com

Suporturile TV

Dacă preferați o piesă de mobilier minimalist sau nu aveți suficient spațiu în cameră, soluțiile sunt suporturile TV.

    • Când selectați un suport, determinați mai întâi distanța dintre orificiile de montare ale suportului de pe televizor (partea din spate a televizorului), această spațiere se numește standard VESA, iar valorile standard se pot găsi pentru fiecare suport TV.
    • Un criteriu important este greutatea televizorului, fiecare suport se caracterizează prin capacitatea maximă de încărcare.
    • Diagonala poate părea importantă, dar în realitate, nu are mare relevanță.

Tipuri de suporturi TV:

  • Alegeți suportul fix, dacă doriți doar să atârnați televizorul pe perete și nu aveți nevoie de o manevrare suplimentară. De obicei, acestea sunt o opțiune mai ieftină, instalarea lor este ușoară și distanța minimă a televizorului de perete poate fi un avantaj.
  • Suportul cu înclinare este ideal dacă doriți să aveți unghiul de vizualizare al televizorului mai mare sau mai mic, (sunt suporturi care pot fi înclinate doar în jos sau în sus), este potrivit pentru vizionarea televizorului în pat sau dacă vă aflați în sufragerie pe canapea. Înclinările variază de la 5-20 °, în funcție de tipul de suport.
  • Suportul reglabil oferă manevrarea maximă posibilă cu televizorul, datorită acestuia puteți deplasa spre stânga și dreapta, puteți schimba înălțimea televizorului și îl puteți îndepărta sau apropia de dumneavoastră. De asemenea, puteți alege suporturi rotative fără braț, unde puteți roti la stânga și la dreapta la aceeași distanță de perete; sau suporturi pivotante cu braț, cu ajutorul cărora puteți îndepărta televizorul de perete, înclina sau regla înălțimea.
  • Suportul de tavan este potrivit în cazul în care nu doriți să instalați console pe perete (de exemplu, dacă pereții sunt din gips-carton). Astfel de suporturi se caracterizează printr-o cablare ingenioasă.
  • Vizualizări: 1,292

    Trimite pe WhatsApp

    Alte articole din Tendințe:

    Citește și: