Cum să alegi cele mai bune utilaje pentru fabrica ta?

Deții o fabrică și ai nevoie de noi utilaje pentru manevrarea mărfii? În fabrici, se lucrează mult, iar pentru eficientizarea proceselor de lucru, sunt necesare echipamente care să facă față diferitelor sarcini. Printre utilajele ce nu pot lipsi, sunt cele manuale și electrice. Cum le alegi pe cele mai bune?

Criterii de care să ții cont în alegerea utilajelor pentru fabrica ta

În funcție de specificul fabricii, sunt necesare anumite tipuri de utilaje. Printre acestea regăsim dispozitivele de manevrat și ridicat, platformele hidraulice, stivuitoarele și transpaleții electrici sau manuali. Însă înainte de a le alege, începe prin a face o analiză asupra cerințelor proceselor tale de producție. Ce fel de marfă transporți? Necesită depozitare pe rafturi înalte? Care sunt volumele transportate? În funcție de aceste răspunsuri, te poți îndrepta spre transpaleții electrici sau manuali. Transpaleții electrici pot transporta o greutate de până la 2000 kg și pot ridica marfa până la 195 mm. Alege un model care să se potrivească tipului de marfă pe care urmează să îl descarci și încarci. 

Domeniul industrial este unul care evoluează în fiecare zi, iar fabrica ta trebuie să fie pregătită să facă față schimbărilor. Optează pentru utilaje ce pot fi ușor manevrate, chiar dacă vorbim despre modele electrice. Alegând stivuitoare electrice, vei beneficia de flexibilitate în operațiunile desfășurate. Selectează stivuitoare în funcție de cantitatea de marfă și greutatea acesteia. Poți opta pentru modele ce ridică la înălțimi de până la 5300 mm și stivuitoare electrice cu o capacitate de până la 1600 de kg. 

De ce să optezi pentru transpaleți și stivuitoare electrice în locul celor manuale?

De obicei, într-o fabrică e nevoie atât de utilaje manuale, cât și de unele electrice. În ceea ce privește stivuitoarele și transpaleții electrici, acestea vin la pachet cu numeroase avantaje. Sunt rentabile în manipularea mărfurilor, facilitează sarcinile de ridicare și coborâre, și oferă mai multă siguranță operatorilor în timpul utilizării. Datorită tehnologiilor inovatoare care au dus la realizarea acestora, sunt și eficiente energetic. Sunt flexibile, astfel că pot fi folosite pentru orice tip de marfă, atât pentru cea fragilă, cât și pentru cea de dimensiuni mari. 

Așadar, când alegi noi utilaje pentru fabrică, ia în considerare tipul de marfă pe care îl vei manevra și optează pentru stivuitoare și transpaleți electrici, pentru mai multă eficiență. Analizează caracteristicile fiecărui model pentru a te asigura că faci alegerea potrivită. La final, procesele tale operaționale, dar și operatorii din fabrică vor fi cei care vor beneficia de pe urma calității, durabilității și eficienței utilajelor alese.

Vizualizări: 513

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Tendințe:

Citește și: