Cum să congelați corect zarzavatul pentru ciorbe

Vara savurăm din plin legumele proaspete, însă iarna le ducem lipsa. Suntem nevoiți să cumpărăm amestecuri de legume sau să ne descurcăm fără deliciile sezonului. Pentru a rezolva problema încercați să congelați din timp zarzavatul pentru ciorbe.

Iată un set de bază pentru ciorbe, pe care îl puteți congela pentru iarnă. Desigur, puteți da la congelator și alte legume. Cum ar fi, mazăre verde, dovlecel, fasole, porumb. Totul depinde de ce fel de ciorbă/supă doriți să pregătiți.

Ingrediente:

– 3 kg de morcov;

– 3 kg de ceapă;

– 3 kg de ardei gras;

– 200 gr de verdeață.

Mod de preparare:

Curățați legumele de coajă şi treceți morcovul prin răzătoarea mare, tăiați ardeiul gras bucăți medii, ceapa în cuburi mici şi mărunțiți verdeața. Amestecați toate ingredientele și repartizați legumele în pungi de plastic pentru congelare. Eliminați aerul, legați pungile și dați-le la congelator.

Dacă ați adăugat 2 porții de legume într-o pungă, atunci când folosiți zarzavatul îl puteți rupe în jumătate și să adăugați în mâncare doar o parte. Timpul de gătire al produselor din amestec este practic același, deci va fi foarte comod să fierbeți ciorbele și supele.

Vizualizări: 1,330

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: