Pregătiţi corect coaja de portocală şi lămâie pentru deserturi

În cazul în care folosiţi la prăjituri sau ceai coajă de portocală sau lămâie trebuie să o pregătiți într-un mod special pentru a îndepărta produsele chimice cu care aceste fructe sunt tratate. Coaja de portocală sau lămâie poate fi folosită pentru fursecuri, checuri, prăjituri etc. sau în calitate de aromatizator pentru cremă, deserturi. De asemenea, o puteți adăuga pur și simplu în ceai.

Spălați foarte bine portocalele sau lămâile și apoi le uscați cu un prosop. Tăiați coaja de portocală, doar partea colorată, care conține toate uleiurile aromate. Partea albă are gust amar. Cel mai comod este să folosiți un cuțit special de curățat legume. Așezați cojile de portocală pe tava tapetată cu hârtie de copt şi apoi, puteți lăsa coaja să se usuce timp de 3-4 zile într-o încăpere uscată, amestecând-o periodic. Nu uitați să o acoperiți cu un prosop de hârtie.

Dacă aveţi nevoie rapid de aceasta încălziți cuptorul până la 80°С și uscați coaja timp de aproximativ 1,5 ore, amestecând-o periodic.

Coaja trebuie să fie foarte bine uscată, de altfel se va strica în timpul păstrării. Dacă o uscați la cuptor, aveți grijă să nu o țineți prea mult timp și să se întunece la culoare.

După uscare, e nevoie să mărunțiți coaja, folosind blenderul sau râșnița pentru cafea. Transferați coaja într-un borcan sau recipient închis ermetic. Dacă o uscați corect, o puteți păstra foarte mult timp.

Aroma de coajă de portocală este foarte plăcută și o veți adăuga în multe prăjituri. De asemenea, ea oferă deserturilor o culoare oranj-gălbuie.

Vizualizări: 796

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: