Rețetă tradițională de mititei preparaţi acasă

O rețetă tradițională de mici din pastă de carne de porc și vită sau oaie este la îndemâna oricui şi poate fi preparată acasă. Important este să fiţi atenţi la ce condimente și ce carne folosiţi şi cât bicarbonat trebuie să puneţi.

Ingrediente necesare pentru mici de casă suculenți și aromați:

    300 g carne de oaie sau porc (mai grasă: ceafă, piept)

    700 g carne de vită (pulpă)

    250-350 ml supă de oase sau apă foarte rece

Condimente necesare pentru 1 kg de carne:

    1 linguriță piper negru măcinat

    22 g sare

    1 linguriță rasă cimbru uscat

    5-6 boabe de ienibahar

    1 linguriță bobițe de coriandru ( cam 30 de bobițe mici )

    1 linguriță rasă de semințe de chimen

    2 linguri de boia dulce

    5-7 căței de usturoi mai mari sau 10 mai mici

    1 linguriță rasă bicarbonat de sodiu

Mod de preparare: Începem prin a tăia pulpa de vită în cubulețe. Curățăm feliile de piept de porc de șorici și oase. Noi am rămas cu 300 de grame de carne după curățare. Tăiem pieptul de porc în bucățele și le așezăm alături de vită.

Echipăm mașina de tocat carne cu sita fină cu găurele mai mici și trecem carnea prin ea și cățeii de usturoi. Zdrobim condimentele și le punem în mojarul cu pistil (în afară de bicarbonat) și le transformăm într-o pulbere. Echipăm robotul de bucătărie cu cârligul pentru frământat aluatul și transferăm carnea tocată în bolul acestuia. Timp de câteva minute, frământăm puternic pasta de mici, lucru pe care îl putem face și manual dacă nu avem robot. După frământare, adăugăm și condimentele pregătite din mojar, bicarbonatul și pornim iar robotul.

La început, pasta va fi groasă și destul de greu de frământat. Treptat, adăugăm și supa de oase sau apa rece și frământăm timp de 7-8 minute, timp în care pasta va deveni moale și pufoasă.

Transferăm pasta obținută într-un castron curat și acoperim cu folie de plastic. Punem vasul la frigider peste noapte. A doua zi, scoatem castronul din frigider și-l lăsăm la temperatura camerei pentru 30 de minute. După cele 30 de minute, frământăm pasta pentru 2-3 minute ca să aerăm carnea. Alegem un poș de bucătărie sau pungă și tăiem colțul la 4 cm, după care umplem cu o parte din pasta de mici şi formăm mititeii.

Vizualizări: 2,006

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: