Ce oraşe din România au fost afectate de atacul cibernetic

În ultimele zile, utilizatori din întreaga lume au fost infectaţi prin intermediul campaniei ransomware „WannaCry”. Atacul este unul extrem de sever, iar răspândirea lui este încă în desfăşurare, anunţă Centrul Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică – CERT-RO.

Bucureştiul, cu 92 de adrese IP afectate, Iaşiul cu 38 şi Clujul cu 15 sunt primele în topul localităţilor în care a acţionat cel mai eficient „WannaCry”. În top mai apar oraşele Piteşti (cu 11 adrese IP afectate), Galaţi (10), Timişoara (8), Sibiu (7), Câmpulung Muscel (5), Craiova (5), Râmnicu Vâlcea (5), urmate de o serie de localităţi – printre care şi Mioveni – cu câte 3-4 adrese afectate şi 92 de alte localităţi cu mai puţin de două IP-uri afectate.

Conform unui comunicat de presă al Agenţiei Europene pentru Securitatea Reţelelor şi Sistemelor Informatice (ENISA), campania WannaCry a atins în jur de 190.000 de sisteme compromise localizate în peste 150 de ţări, printre organizaţiile afectate regăsindu-se şi operatori de servicii esenţiale (sănătate, energie, transport, finanţe, telecom).

Galerie foto


Vizualizări: 2,614

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Tendințe:

Citește și: