Cum depozitezi corect în frigider fructele și legumele

Legumele și fructele pe care vrei să le ții la rece trebuie păstrate în recipiente speciale pentru depozitare, excepție făcând cartofii. Cutiile pentru depozitarea fructelor și a legumelor vor fi depozitate pe rafturile din partea inferioară a frigiderului.

Fructele emit mai multă etilenă decât legumele, iar legumele sunt mult mai sensibile la acest hormon și riscă să se deterioreze mai rapid dacă intră în contact cu el.

Bananele, prunele, caisele și mango emit cantități mai mari de etilenă pe măsură ce se maturizează și nu pot fi depozitate împreună cu alte fructe care riscă să se strice în prezența acestora. Depozitează merele, pepenii și legumele precum vinete, morcovi sau broccoli în altă parte decât depozitezi fructele menționate anterior. 

Dacă un anumit fruct crește la temperaturi ridicate, poți ști cu siguranță că este recomandat să nu-l depozitezi la temperaturi joase. Păstrează banane, ananas, mango, pepeni, papaya sau nuci de cocos într-un bol separat, în afara frigiderului. Pune pepenii separat pentru că sunt foarte sensibili la etilenă și se vor deteriora mult mai repede lângă alte fructe care emit acest hormon în cantități mari.

Există și fructe pe care este recomandat să le păstrezi la temperaturi mai joase, în frigider. Printre ele se regăsesc merele, perele, afinele, strugurii sau portocalele.

Legumele verzi au nevoie de un pic de umiditate sau de temperaturi reci pentru a se păstra proaspete. Salata, însă, se va deteriora în momentul în care va avea contact cu apa, așa că asigură-te că o păstrezi într-un spațiu separat în frigider. Roșiile, ardeiul gras sau castraveții se vor strica mai rapid dacă le depozitezi în frigider, așa că este recomandat să le ții la temperatura camerei.

Majoritatea fructelor și legumelor se strică mai repede atunci când sunt stocate în medii umede sau intră în contact cu umezeala. Asigură-te că asta nu se întâmplă: adaugă șervețele de hârtie în fiecare container în care le depozitezi. După ce sunt spălate, procesul de deteriorare se accelerează, așa că este important să te asiguri că faci asta în momentul în care urmează să le consumi.

Vizualizări: 1,489

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: