Salată de vinete cu dovlecei

Salata de vinete cu dovlecei este o rețetă foarte simplă şi se poate face şi cu maioneză. Are o valoare nutriviă mare şi un gust foarte plăcut.

Această reţetă de salată de vinete cu dovlecei este una de pe vremuri, din timpurile de criză alimentară. Este o salată ieftină, spornică dar foarte gustoasă. Gospodinele au știut mereu cum să „înmulțească” mâncarea astfel încât aceasta să îndestuleze familia, chiar dacă bugetul era mai redus. Acum se recurge la aceste metode pentru că preparatul final are gust plăcut și conține principii nutritive adecvate.

Vânăta coaptă devine foarte cremoasă, onctuoasă, mai ales după ce este amestecată cu ulei. În rețeta de salată de vinete cu dovlecei apar în  plus și dovleceii care se fierb în prealabil în apă cu sare și apoi se zdrobesc cu blenderul pentru a fi incorporați în salata de vinete.

Țineți cont de faptul ca dovleceii fierți sunt foarte apoși și trebuie lăsați bine de tot la scurs. Altfel ei vor da o consistență apoasă întregii salate. Proporția de dovlecei ar trebui sa fie de maximum 50% în această salată de vinete. Într-adevăr, vinetele coapte își împrumută aroma și gustul, „acoperind” gustul dovleceilor fierți. Per ansamblu obținem o salată de vinete cu dovlecei foarte gustoasă și cremoasă.

Se poate face această salată ca pe cea clasică: cu ulei, lămâie și ceapă tocată fin. Puteţi să adăgați și galbenuș proaspăt de ou sau maioneză.

Vinetele scad la cop cu 50% așa că pentru a obține 500 g de vinete coapte, decojite și scurse avem nevoie de 1 kg de vinete crude, proaspete. Dovlecelul fiert nu scade, ba chiar se îmbibă cu apa în care fierbe.

Vizualizări: 1,197

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: