Ce este guacamole și cum se mănâncă

Guacamole este pasta pe bază de avocado care poate fi consumată ca atare, dar și drept garnitură pentru aperitive, dressing pentru salată ori sos pentru friptură. Se pregătește ușor din câteva ingrediente proaspete. 

Un avocado bun pentru guacamole trebuie să fie închis la culoare, maro spre negru, deoarece atunci este copt și numai bun de folosit pentru guacamole. Însă, dacă vrei să faci pastă de avocado la câteva zile după ce ai cumpărat fructul, atunci cel mai bine ar fi să alegi un fruct verde pe care îl vei lăsa să se coacă pentru 2, 3 zile.

Fructul se spală bine sub un jet de apă, după care se taie în două pe lung. Se separă cele două jumătăți, iar cu ajutorul unei linguri se desprinde miezul fructului de coajă. Coaja de avocado nu este bună pentru consum.

Guacamole rețetă simplă

- 2 avocado bine copți;

- o ceapă albă sau roșie;

- 1-2 ardei iuți;

- o jumătate roșie coaptă;

- câteva fire de pătrunjel verde;

- o lingură suc de lămâie sau lime;

- sare și piper.

Mod de preparare Se spală avocado, se scoate sâmburele și miezul se pune într-un bol și se zdrobește cu ajutorul unei furculițe. Nu se folosește mixerul deoarece guacamole nu trebuie să fie un sos fin, ci unul cu textură. Se adaugă roșia, sucul de lămâie, sarea, ceapa tocată mărunt, ardeiul iute, pătrunjelul și piperul și totul se amestecă bine până se omogenizează pasta pentru a se amesteca aromele. Pasta de avocado se pune într-un bol și se păstrează la rece până la servire.

Vizualizări: 1,924

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: